На ЗАЕС відновили підключення до однієї з ліній живлення після російських ранкових масованих обстрілів

Українські енергетики за лічені години відновили лінію живлення Запорізької АЕС в тимчасово окупованому Енергодарі ПЛ-750кВ «Дніпровська», яку атакували росіяни 22 березня вранці. Про це повідомили в Енергоатомі.

Унаслідок російських обстрілів сьогодні вранці тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС) втратила підключення до однієї з ліній живлення.

Наразі тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України знову зʼєднують дві лінії електропередачі: «Запорізька ТЕС — Феросплавна» напругою 330 кВ та «Дніпровська», завдяки яким забезпечується живлення власних потреб станції.

«Зараз ворог здійснює наймасштабнішу атаку на українську енергетику за останній час. Мета — не просто пошкодити, а спробувати знову, як і минулого року, спричинити масштабний збій в роботі енергосистеми країни. На жаль, є влучання та пошкодження об’єктів генераціі, системи передачі та розподілу електроенергії в різних областях», – повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

В Енергоатомі нагадують, що від початку російської окупації Запорізька АЕС вже пережила вісім повних блекаутів та один частковий – із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. Їхня відмова загрожує настанням аварійної ситуації.

Фото: Енергоатом
ЗАЕС, енергетика, окупація, загроза, Запорізька область, Енергодар
Добавлено: 22-03-2024, 16:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх