The New York Times написали про оборону Роботиного

У New York Times вийшов текст «Символізм чи стратегія? Україна бореться за збереження невеликих здобутків». У статті the New York Times за 20 березня йдеться про те, чому Україна тримає Роботине, попри активні російські атаки.

Військові аналітики описали стратегію України як «утримуй, будуй та бий» — утримувати лінію на південному сході країни, поповнювати свої підрозділи свіжими військами та наносити удари безпілотниками великої дальності по нафтопереробним заводам і військовим матеріально-технічним об’єктам у росії.

«У Запоріжжі це означало обороняти район, створений завдяки контрнаступу минулого літа, – півкільце завглибшки 10 миль, яке впирається в контрольовану росією територію, утворюючи виступ. Солдати описують зруйновані села, окопи та поля, які є місячним кратером від снарядів», – зазначають у The New York Times.

Для ЗСУ утримання виступу спочатку мало радше символічну мету, адже подолання тих фортифікацій на тлі решти укріплень дає мало переваг, повідомили у виданні та зазначили, що символічне перетворилося у стратегічне:
«Тиснучи на цій ділянці, росіяни зазнають значних втрат. І поки що їхні втрати значно переважають українські ― як свого часу було в Бахмуті й Авдіївці. Ландшафт у Роботиному чи Вербовому зараз нагадує місячний пейзаж, їх уже складно назвати селами ― однак позиції ЗСУ там доволі міцні, а виступ досі зручний для оборони. І те, що росіяни не можуть залишити його в спокої, вигідне українцям ― хоча деякі західні військові аналітики й незгодні з тактикою нашої армії», – the New York Times.

Українці воюють на цьому терені досить довго, щоб позиції, які вони захищають, отримали прізвиська «The Wheel, Silicon and Tank Trench», які можна перекласти як Фортуна, Кремній та Танковий окоп.

Фото: Український військовий 82-ї окремої десантно-штурмової бригади бере участь у навчаннях військовослужбовців, які воюють під Роботиному в Запоріжжі у березні. | Брендан Хоффман | The New York Times
Роботине, оборона, Запорізька область, світ про Україну
Добавлено: 23-03-2024, 15:54
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх