ISW: російські війська мають просування в Запорізькій області

Військові рф просунулися в західній частині Запорізької області на тлі продовження позиційних боїв 14 березня. Про це написали у зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

За звітом, російські та українські джерела повідомляли про позиційні бої південніше села Великої Новосілки поблизу Старомаєрського; бої на південному сході від Великої Новосілки поблизу Новодонецького та на південь від Золотої Ниви; і бої на південному сході від Гуляйполя на півночі від Новоселівки.

Поблизу Великої Новосілки продовжують діяти підрозділи російської 305-ї артилерійської бригади (5-а ОАБр, ОМБ).

Геолокаційні кадри, опубліковані 14 березня, показали, що російські війська нещодавно просунулися на захід від Вербового (на схід від Роботиного) на заході Запорізької області. Позиційні бої тривали поблизу Роботиного та Вербового.

Російські підрозділи 429-го мотострілецького полку (19-а мотострілецька дивізія, 58-а загальновійськова армія, Південний військовий округ) також продовжують воювати на запорізькому напрямку.

Речник Таврійського угруповання військ України Дмитро Лиховій заявив, що російські війська вранці 14 березня активізували наступальні дії в Донецькій і Запорізькій областях (частини яких складають Таврійський напрямок від Авдіївки до західної Запорізької області).

Лиховій зазначив, що станом на 8 ранку 14 березня російські та українські війська брали участь у 13 одночасних бойових діях, у тому числі 12 з них ще тривають у Донецькій області та один бій – у Запорізькій.

Фото: ISW
звіт, Запоріжжя, Запорізька область, ISW
Добавлено: 15-03-2024, 23:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх