Трьом високопосадовцям рф, щр перекидали війська на фронт через з Бердянський морпорт, повідомили про підозру, – СБУ

Співробітники СБУ повідомили про підозру урядовцям рф, що задіяли Бердянський морпорт для перекидання російських військ на фронт на тимчасово окупованій території Запорізької області. Про це повідомили в СБУ.

У Службі безпеки зібрали доказову базу на трьох російських високопосадовців, які організували зведення на території Бердянського морпорту та його акваторії російських фортифікаційних споруд і загороджень. За даними слідства, фігуранти задіяли цивільні судна морпорту для перекидання російських військ до тимчасово окупованих регіонів півдня України.

Як повідомляють у СБУ, йдеться про заступника міністра транспорту рф Олександра Пошивая; керівника федерального агентства морського та річкового транспорту росії Захарія Джіоєва та очільника федеральної установи «Адміністрація морських портів Азовського моря» росії Сергія Сафонічева. Фігуранти перебувають на території рф.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Пошиваю, Джіоєву та Сафонічеву про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України (пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб), як написали в СБУ.

Фото: Служба безпеки України | Facebook
СБУ, Бердянськ, злочин, Запорізька область, суд, росіяни
Добавлено: 28-03-2024, 15:39
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх