Іван Федоров: На час воєнного стану реформуватимуть структуру Запорізької обласної ради

Очільник ЗОВА анонсував нові зміни у роботі Запорізької обласної ради. Прийматимуть нову структуру облради, за якою із 90 чиновників залишать половину. Про це Іван Федоров розказав Суспільне Запоріжжя.

«Сьогодні в структурі обласної ради було 90 людей і ми плануємо майже вдвічі її скоротити. Тому що нема потреби в такій кількості чиновників, адже багато хто з них знаходиться за кордоном, не бере участі в житті області та обласної ради», – зауважує начальник ЗОВА.

Однак, як сказав очільник ЗОВА, та частина людей, які працювали та забезпечували функціонування 150 установ обласної ради — залишаться і будуть виконувати свої обов’язки в інтересах Запорізької громади.

Наразі у ЗОВА є повноваження на кадрові питання та пов'язані з формуванням бюджету. За словами Федорова, через скорочення працівників ЗОР, зможуть вивільнити щонайменше 14 млн грн та закупити на цю суму тисячу FPV-дронів.

Також зазначається створення дорадчого консультаційного органу з депутатів ЗОР, що працюватиме при обласній адміністрації. Оскільки депутатів не позбавляли мандату, вони можуть продовжити свою діяльність в інший спосіб.

Позбавлення повноважень ЗОР на користь Запорізької ОВА є тимчасовим — до кінця воєнного стану та місяць після цього:

«Наразі, процеси були повністю зупинені: наприклад, кадрові, розпорядження майном в частині об'єднання установ, зміни юридичних адрес установ, внесення змін в статути. Наразі це великий пласт проблем, який був повністю неохоплений протягом двох років і ці повноваження сьогодні передані голові обласної військової адміністрації», – Федоров.

Довідка:
У березні 2024 року повноваження Запорізької обласної ради (ЗОР) на час воєнного стану передали Запорізькій обласній військовій адміністрації (ЗОВА), яку очолює Іван Федоров.

Фото: Суспільне Запоріжжя
Запорізька облрада, ЗОВА, депутати, дрони
Добавлено: 5-04-2024, 11:47
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх