У Запоріжжі обговорили фільм про захист прав ромських жінок

У Міжнародний день ромів етнічна спільнота зібралася в запорізькому ромському центрі «Лачо Дром» та дивилися й обговорювали документальний фільм про життя ромських жінок в окупації та їх довгий шлях на підконтрольну Україні територію з Поліг, Мелітополя та Василівки. На заході зачепили питання про проблеми переселенців, їхнє життя та побут. Про це повідомляють на сайті ЗОВА.

«Міжнародне свято ромського народу встановлене на Всесвітньому конгресі ромів, що відбувся 8 квітня 1971 року в Лондоні. Тоді ж затвердили прапор і гімн ромського народу. Свято покликане зберегти й розвивати ромську ідентичність», – прокоментував керівник запорізького ромського центру «Лачо Дром» Олексій Падченко.

На території сучасної України проживає різноманітна група ромів – серви, котляри, лаварі, плащуни, крими, кожна з них зберігає свою мову, культуру та традиції.

У Запоріжжі підтримкою ромських громад займаються Об'єднання ромських жінок «Голос Ромні» та Запорізький ромський центр «Лачо Дром». Їхні зусилля спрямовані на підтримку переселенців та надання гуманітарної допомоги тим, хто цього найбільше потребує

Фото: Запорізька обласна військова адміністрація
переселенці, народності, роми, Запоріжжя, права людини
Добавлено: 9-04-2024, 22:48
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх