У річці Дніпро після обстрілів ДніпроГЕС мору риби не зафіксовано, – Федоров

Внаслідок російського обстрілу по запорізькій ДніпроГЕС 22 березня є певні відхилення від норм кількості нафтопродуктів у воді. Про це повідомив голова ЗОДА Іван Федоров.

За його словами, зареєстровано відхилення якості води від нормативів за показниками «забарвлення», «водневий показник рН» та «хімічне споживання кисню.

Як повідомляв Паноптикон, 22 березня росіяни нанесли 8 ударів по Дніпровській ГЕС. Внаслідок пошкоджень машинного відділу в річку витекла нафта кількістю близько пів тонни. Це призвело до засмічення ґрунтів та утворення плям нафтопродуктів. У цей день представники Держекоінспекції Південного регіону відібрали проби води для дослідження.

Наступного дня в Запоріжжі провели виїзну координаційну нараду щодо російських ракетних атак на ДніпроГЕС з обласною владою та представників Міндовкілля, Держекоінспекції, що займаються моніторингом. У Міндовкіллі повідомили про перевищення норми нафтопродуктів у 1,1 рази біля правого берега міста. За два дні написали про зменшення концентрації.

Ще тоді в Держекоінспекції Південного округу назвали орієнтовну суму збитків водним ресурсам – 159,3 тисячі гривень. Наразі вона не змінилася.

28 березня у Держекоінспеції повідомили, що співробітники обробили нафтові плями площею понад 5 тис. м2 засобами для поглинання забруднення.

«Щоб ліквідувати ураження, розсипали 480 літрів сорбенту в місцях утворення піни та нафтових плям», – написав Федоров.

Фото: Держекоінспекція Південного округу | Telegram
Запоріжжя, ДніпроГЕС, Дніпро, вода, забруднення, екологія, ІПСО
Добавлено: 12-04-2024, 07:42
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх