У Запоріжжі провели виїзну координаційну нараду щодо російських ракетних атак на ДніпроГЕС

Заступниця Міністра Олена Крамаренко та голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров провели координаційну нараду із представниками Держекоінспекції, Держводагентства, ДніпроГЕС, ДСНС та Спеціалізованої екологічної прокуратури. Про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

Серед питань порядку денного – оперативна інформація щодо локалізації  наслідків обстрілу ДніпроГЕС та поточна ситуація, а також аналіз можливих подальших екологічних наслідків. За інформацією Укргідроенерго, загрози прориву греблі немає, витік нафтопродуктів не фіксується. Ситуація на греблі контрольована.

«З нижнього б’єфу річки Дніпро забір води для питного водопостачання здійснюється лише однією територіальною громадою – Біленьківська. В районі питного водозабору с. Біленьке нижче по течії за 30 км від Дніпровської ГЕС відібрано проби води», – повідомили у Міністерстві.

За дорученням Міністра Руслана Стрільця представники Міндовкілля, Держекоінспекції та Держводагентства працюють у Запорізькій області.

Фото: Акцент
ДніпроГЕС, екологія, обстріли, війна, економіка
Добавлено: 25-03-2024, 16:29
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх