Мешканці Токмацької громади повідомили про більш ніж 300 зруйнованих чи пошкоджених будівель

Токмак знаходиться в окупації вже більш ніж два роки. За цей час люди через “Дію” передали до реєстру пошкодженого майна інформацію про більш ніж 300 будівель у Токмацькій громаді. Провести обстеження буде можливо після деокупації. Про це в інтерв'ю «Відбудові. Запоріжжя» розповів начальник Токмацької міської військової адміністрації Олександр Чуб.

Зараз, на жаль, ми не можемо провести обстеження, це буде можливо після деокупації. Деякі населені пункти на лінії фронту зазнали майже повного знищення. Так, села Роботиного немає – там не лишилося жодної вцілілої хати, зруйновані школа, і сільський клуб, і бібліотека. У селі Новопрокопівка знищено фельдшерсько-акушерський пункт, в Очеретоватому – школу, – розповідає Олександр Чуб.


У листопаді 2023 року у Токмаку артилеристи ЗСУ поцілили у садочок “Метелик”, в якому окупанти облаштували госпіталь.

А ось у 2024 році житловий будинок в Токмаку постраждав від “надійного” ППО росіян. Тоді, як завжди, ворог звинуватив в усьому ЗСУ, які били по зосередженню російських військових. От тільки ЗСУ поцілили туди, куди й хотіли – по скупченню росіян, а окупанти, як завжди – по звичайних людях, – розповів начальник Токмацької міської військової адміністрації .
Добавлено: 17-06-2024, 11:57
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх