В Запоріжжі пройшло перше засідання Консультативної ради жінок загиблих Героїв

Сьогодні у Запорізькій міській раді відбулось перше засідання Консультативної ради жінок загиблих Героїв, створеної в рамках проекту «Сенси Запоріжжя. Ветеранська політика».

Секретарка Запорізької міської ради, в.о. міського голови Регіна Харченко відзначила: «Для увічнення пам’яті про тих, подвиги кого назавжди закарбовані в історії нашого міста та країни, ми маємо зробити все, що в наших силах. Саме завдяки нашим воїнам, які віддали своє життя за наше майбутнє, ми сьогодні маємо можливість жити та працювати у себе вдома. Прояв пошани загиблим воїнам – це не тільки увіковічнення пам’яті, а й частина патріотичного виховання молодого покоління».


Під час засідання присутні розглянули питання подальшої реалізації проєкту «Алея Героїв», який передбачає встановлення пам’ятних призм. Крім того, було розглянуте питання встановлення електронної призми пам’яті.

На сьогодні на Алеї Героїв розміщено 107 призм з портретами та іменами загиблих захисників. Ще 348 призм знаходяться у черзі. Під час зустрічі представники Департаменту соціального захисту населення ЗМР внесли пропозицію: дещо змінити формат призм і розміщувати на них інформацію про чотирьох захисників. Така пропозиція була підтримана дружинами та матерями загиблих воїнів. Члени Консультативної ради висловили розуміння певної тимчасовості розміщення призм і необхідності знайти баланс між увіковічненням пам’яті і збереженням благоустрою міста.

Також представники Департаменту культури та туризму ЗМР повідомили, що неподалік міської ради встановлено електронну призму, яка буде носієм електронної інформації про загиблих воїнів. Вона працюватиме у двох режимах. Під час першого режиму – очікування – картки героїв з короткою інформацією про них з’являтимуться на екрані та змінюватимуться кожні 10 секунд. Під час другого режиму – активного користування – можна буде ввести прізвище загиблого воїна і на екрані з’явиться повна інформація про нього. Офіційне відкриття електронної призми заплановане на 15 липня.

Електронна призма була придбана містом ще до початку повномасштабного вторгнення та працювала на території КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя». Вона вціліла та залишилась неушкодженою після ворожої ракетної атаки на аеропорт. Тепер вона служитиме інструментом для вшанування пам’яті полеглих Героїв.
Добавлено: 2-07-2024, 18:13
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх