Стратегію підзвітності Запорізької міської раді хочуть розробити задля підвищення рівня прозорості міста

У Запорізькій міській раді виконувачка обов'язків мера міської ради Регіна Харченко поставила завдання детально проаналізувати всі показники підзвітності та прозорості та невідкладно імплементувати рекомендації Transparency International задля прозорості інституцій влади у Запоріжжі. Про це написали в Запорізькій міській раді.

«Інституція Transparency International два тижні тому оприлюднило за 2023 рік рейтинг прозорості українських міст. Найбільш прозорими містами в Україні було визнано міста Дніпро, Львів, Тернопіль. А найменш прозорим – місто Запоріжжя», – написала Регіна Харченко.

Заступнику міської голови Олександру Голтвенку доручили сформувати та очолити робочу групу міськради з підзвітності, детально вивчити досвід найбільш прозорих українських міст та підготувати Стратегію підзвітності Запорізької міської ради.

Також на засіданні Регіна Харченко дала розпорядження розпочати роботу над впровадженням Програми популяризації та розвитку української мови. Запоріжжя було єдиним українським містом, яке її не мало. Також на нараді розглянули інші питання: підсумки опалювального сезону, підготовку до нового, реалізацію державної програми єВідновлення, допомогу мешканцям пошкоджених будинків та вимушеним переселенцям.

Фото: Запорізька міська рада


Запорізька міськрада, Запоріжжя, політика, мова, рішення
Добавлено: 8-05-2024, 22:07
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх