Мэр Бердянска: Я не флюгер и не собираюсь бросаться из стороны в сторону

Мэр Бердянска Алексей Бакай обратился к жителям курортной столицы Запорожской области в связи с ситуацией в стране и в городе.

Обращение Алексея Бакая опубликовала пресс-служба исполкома Бердянского горсовета:

«Шановні бердянці!

Революція, яка сталася в Києві, сколихнула всю країну і прокотилася відлунням в регіонах. Сьогодні ми з вами переживаємо черговий переломний момент в історії нашої країни. Байдужих не залишилося. Як і більшість, я розмірковую про події. Як і багатьох, мене переповнюють емоції.

Коли проливається кров людей, і це відбувається не десь, а у столиці твоєї країни, у свідомості змінюється багато чого. Тим більше, що горе прийшло і до Бердянська. У Києві загинув наш земляк, прапорщик внутрішніх військ Сергій Спічак. Сім’я залишилася без годувальника, дитина без батька. Це трагедія.

У суботу, 22 лютого, ми були на похоронах, до мене звернулися матері і дружини тих військовослужбовців Бердянського патрульного батальйону, які через поранення залишалися в Києві в госпіталі. Жінки зі сльозами на очах попросили нас допомогти доставити хлопців у Бердянськ. Я бачив у їх погляді тривогу, розгубленість і надію на допомогу. Вони говорили, що їх чоловіків і синів кинули там. Їм нема на кого більше сподіватися, крім місцевої влади. Звісно, ми одразу ж організували перевезення, і вже у неділю поранені військовослужбовці прибули у рідне місто. Всього їх 32 людини! Повторюся: 32 людини! Ще троє, включаючи командира батальйону, залишаються в київському госпіталі у важкому стані.

Немає жодних сумнівів у тому, що найголовніше зараз, це не допустити повторення кровопролиття.

Як же могло таке статися? Очевидно, що те, що відбувається у столиці, було багато в чому закономірним. На жаль, ми змушені з вами визнати, що за 22 роки незалежності жодна влада в країні, жоден президент, і жоден Кабінет Міністрів не змогли справами довести громадянам, що вони працюють на благо народу. Більш того, у багатьох сьогодні є відчуття того, що їх зрадили і обдурили. Думаю, з цим дуже багато хто погодиться. І не випадково, як ті, хто стоїть сьогодні на майдані, так і ті, хто виступає проти них, єдині в одному: необхідно міняти не стільки людей при владі, скільки саму систему влади в Україні. У ній, в цій системі, корінь зла.



Мені не соромно за програмні положення Партії регіонів. Ці програмні цілі підтримувало і, думаю, підтримує більшість моїх виборців. Ініціативи Президента також знайшли відгук і велику підтримку в суспільстві.

І щось почало реалізовуватися, але, на жаль, більшу частину хороших намірів просто забалакали, на багато чого так і не вистачило духу.

Але найстрашніше те, що корупція і зловживання набрали небаченого розмаху. Результат довелося чекати не довго. Замість «покращень» у країні почався економічний спад, скорочення робочих місць, скарбниця перестала поповнюватися.



Сьогодні Партія регіонів України набралася мужності і визнала свої помилки. Судячи з усього, повинна відбутися чистка рядів.

Що стосується мене: я не флюгер і не маю наміру кидатися з боку в бік. А крім того, завжди говорив і повторюся знову: для мене не важливо, яку хто у нас представляє політичну силу. Партійна приналежність на місцевому рівні не відіграє важливої ролі, тому що у всіх нас одна партія – партія Бердянська, і я належу до неї. Запам’ятайте це раз і назавжди.

На сьогодні найголовніше – зберегти в Бердянську мир, взаєморозуміння між різними політичними силами. … В економічному плані найголовніше завдання на сьогодні – прийняти бюджет міста. Дуже вірю в розсудливість депутатів. І закликаю всіх до об’єднання.

Давайте поки забудемо, що всіх нас роз’єднує, і давайте акцентуємо увагу на нашому з вами місті, на наших спільних з вами проблемах. Давайте вимагати роботи від тих, хто має працювати, а не просиджувати штани. Попереду у нас курортний сезон. І заради благополуччя міста ми просто зобов’язані гідно до нього підготуватися.

Вірю, у нас все вийде і все буде добре, якщо ми почуємо один одного!

З повагою, міський голова Олексій Бакай».
Добавлено: 26-02-2014, 08:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх