Запорожский облсовет рассказал о трагическом противостоянии с «режимом Януковича»

Депутаты Запорожского областного совета приняли обращение, касающееся их отношения к последним событиям в стране.

Депутаты приняли следующее обращение:

Звернення
депутатів Запорізької обласної ради до жителів Запорізької області
щодо суспільно-політичної ситуації в Україні
 
Український народ зробив свій історичний вибір в напрямку побудови демократичної, правової, незалежної держави – України. Громадяни України в трагічному протистоянні з владним апаратом вибороли свої конституційні права на свободу та гідне життя. Тепер величезна відповідальність за долю нашої країни лежить на кожному свідомому громадянинові у всіх куточках нашої держави, і особливо на представниках органів влади, яким люди довірили своє майбутнє.
Розуміючи свою відповідальність як представників територіальних громад Запорізької області, ми заявляємо, що депутати обласної ради будуть робити все для консолідації жителів Запорізького краю, налагодження питань життєдіяльності регіону та забезпечення миру та спокою в Запорізькій області.
Сьогодні кожний депутат обласної ради, міських, селищних, сільських рад, кожна посадова особа органів державної влади та місцевого самоврядування мають усвідомити, що наш спільний обов’язок - об’єднати свої зусилля та роботу для захисту інтересів жителів Запорізької області та майбутнього всієї країни. Ніхто не зобов’язаний відмовлятись від своїх політичних уподобань, але наше завдання - не ставити їх вище за долю нашого краю, нашої держави.
Крім цього, величезна роль у розбудові демократичної влади на місцях належить інститутам громадянського суспільства. Тому тільки злагоджена взаємодія органів державної влади та місцевого самоврядування із громадськістю допоможе здолати всі виклики і небезпеки перехідного періоду в нашій державі.  
Також ми маємо підтримати наші центральні органи державної влади, представники яких у найскладніших зовнішньополітичних, економічних, соціальних умовах роблять все можливе, щоб громадяни України не відчували проблем із виплатою зарплат, пенсій, стипендій, соціальними виплатами, в інших питаннях життєдіяльності регіонів, а головне – не відчували загрози миру та спокою на своїх територіях.
Адже увесь світ бачить, що вибір нашого народу щодо встановлення в Україні демократичних, цивілізованих, європейських цінностей не влаштовує певні держави, а точніше верхівку керівництва цих держав. Це, в свою чергу, вже призвело до небувалої за часи незалежності нашої країни загрози територіальній цілісності та суверенітету України. Про це свідчать напружені події в Автономній Республіці Крим, трагічні зіткнення людей в м. Донецьку та м. Харкові.
Всі світові колективні органи безпеки вже засудили дії цих сил щодо дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в Україні, які можуть загрожувати миру далеко за межами нашої держави.
Тому в цих умовах ми маємо вірити, що світова система колективної безпеки не допустить ескалації напруги на території України, сподіваємось, що дипломатичні служби України та інших держав знайдуть шляхи вирішення проблемних зовнішньополітичних питань, а кожний свідомий громадянин України не допустить дій, що можуть спровокувати конфліктні ситуації у будь-яких частинах нашої держави.
У зв’язку із цим закликаємо жителів Запорізької області незалежно від політичних симпатій, релігійної, національної приналежності утриматись від радикальних настроїв, не вчиняти провокативних дій та не підбурювати до них інших, не допускати насильство та екстремізм.
Запорізька область завжди була, є і буде територією міжнаціональної злагоди та толерантності, жителі якої поважають різноманіття мов, культур, релігій.
Сьогодні, як ніколи, ми маємо об’єднатись, стати єдиною запорізькою громадою.
Кожен із нас має зробити усе, щоб у Запорізького краю та України було щасливе і мирне майбутнє.

В ходе обсуждения данного обращения депутаты внесли ряд изменений. В частности: вместо властного аппарата – режим Януковича. Второе – осуждение вторжения власти РФ.  Третье: осуждение сепаратизма, противодействие ему. Четвертое: облсовет осуждает аннексию Крыма.

Онлайн-репортаж с сессии Запорожского областного совета смотрите здесь.
Добавлено: 20-03-2014, 11:37
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх