В Запорожье продолжаются «лифтовые» разборки (документы)

В Запорожье продолжается дискуссия вокруг необходимости создания КП «Запорожгорлифт».

После отстранения директора департамента ЖКХ Валерий Безлепкина, дискуссия вышла на новый уровень. Во время пресс-конференции в конце прошлой недели он заявил, что депутаты горсовета не хотят создавать новое КП в связи с коррупционными схемами. По его словам, в них замешан депутат горсовета – руководитель КП «Основание».

Напомним, накануне депутаты на заседании бюджетной комиссии решили не рассматривать вопрос о создании нового коммунального предприятия, поскольку им не был подан пакет документов. По крайней мере, накануне заседания комиссии Геннадий Рекалов, возглавляющий комиссию по вопросам жизнедеятельности города, заявил, что документов – бизнес-плана и прочего – он не получал. Так сообщил руководитель бюджетной комиссии. Плюс были высказаны сомнения относительно возможности в нынешних условиях вообще создавать новое КП. Стоит отметить, что на профильной комиссии – по вопросам жизнедеятельности – бурное обсуждение проходило не раз. Основные претензии - отсутствие бизнес-плана, сомнения в возможности передать имущество от КП "Основание" в уставной фонд нового КП без ущерба для первого, сомнения в возможности найти специалистов для нового КП, чтобы обслуживать лифты и т.д.

В свою очередь, Валерий Безлепкин заявил о том, что у него был полностью готов весь пакет документов.  Он напомнил, что депутаты уже два раза снимали с рассмотрения на сессии вопрос о создании нового КП.

Напомним, новое КП  должно было стать альтернативой подрядчикам КП «Основание» которые обслуживают лифты сейчас.

Справка: жилой фонд коммунальной собственности Запорожья оборудован 3158 лифтами, из них более 72,2 % отработали нормативный срок эксплуатации и требуют технического переоснащения.

За последние годы за счет средств бюджета города, выделенных на капитальный ремонт жилищного фонда, проведен капитальный ремонт, модернизацию и замену лифтов в таких объемах:

в 2008 году - 83 лифта, в 2009 году - 90 лифтов, в 2010 году - 170 лифтов, в 2011 году - 86 лифтов, в 2012 году - 155 лифтов, в 2013 году - 57 лифтов, сообщили в департаменте.

SWОT-анализ создания Коммунального предприятия «Запорожгорлифт»

Сильные стороны:

- Системный подход к вопросу обслуживания лифтов;

- Более низкие затраты на обслуживание лифта по сравнению с подрядными организациями;

- Более высокое качество выполнения работ по обслуживанию лифтов;

- Обеспеченность КП стабильным объемом выполнения работ;

- Более высокая степень надежности работы коммунального предприятия;

- Консолидация всех видов ресурсов для повышения качества содержания лифтового хозяйства;

- Повышение уровня квалификации специалистов по обслуживанию лифтов;

- Обеспечение выполнения всех нормативов и правил содержания лифтов для повышения уровня безопасности пассажиров;

- Обеспечение выполнения нормативов по количеству лифтов, которые приходятся на одного электромонтера;

- Наличие собственных основных средств и оборудования;

- Отсутствие перераспределения средств внутри тарифа на содержание дома, что приводило к финансированию работ по техническому обслуживанию лифтов по остаточному принципу.

Слабые стороны:

- Необходимость выделения средств из местного бюджета для формирования уставного капитала;

- Тарифы на обслуживание лифтов не покрывают на 100% затраты на выполнение работ;

- Недостаточный уровень конкуренции на рынке обслуживания лифтов;

- Отсутствие привлечения частных партнеров (инвестиции, передовой опыт).

Возможности:

- Большая степень управляемости и подконтрольности коммунального предприятия по сравнению с подрядными организациями;

- Возможность формирования единой технической политики содержания лифтового хозяйства;

- Возможность объединить на базе КП выполнение всего спектра работ по содержанию лифтов: диспетчеризация, техобслуживание, ликвидация аварийных ситуаций, текущий и капительный ремонт, модернизация, реконструкция и замена лифтов;

- Возможность определения КП исполнителем по техническому обслуживанию лифтов, что позволит получать оплату напрямую от населения;

- Возможность выделения из состава тарифа на содержание дома услуги  по содержанию лифтов, что обеспечит стабильный объем финансирования лифтового хозяйства;

- Возможность выделения дополнительных бюджетных средств для решения проблемных вопросов содержания лифтов;

- Возможность проведения модернизации лифтового хозяйства, снижения затрат за счет повышения энергоэффективности, оптимизации системы диспетчеризации и т.д.;

- Возможность привлечения дополнительных источников финансирования для модернизации лифтового хозяйства: субвенции, средства по государственным программам, кредиты под госгарантии и т.д.

- Возможность применения механизмов государственно-частного партнерства для привлечения частных инвестиций.

Угрозы:

- Недостаточный объем финансирования для качественного обслуживания лифтов (ограниченность бюджетных средств, низкий уровень тарифов);

- Рост цен на электроэнергию, материалы, повышение уровня минимальной заработной платы в условиях сдерживания роста тарифов;

- Неплатежи населения за предоставленные услуги в связи со снижением уровня доходов;

- Высокий уровень затрат на содержание лифтов: низкий уровень энергоэффективности, неэффективная система диспетчеризации;

- Плохое техническое состояние лифтового хозяйства, высокий уровень износа оборудования.

Пояснювальна записка


до проекту рішення Запорізької міської ради


«Про створення комунального підприємства «Запоріжміськліфт»

1. Стан ліфтового господарства м. Запоріжжя.

         Житловий фонд комунальної власності м. Запоріжжя обладнаний 3158 ліфтами, з них 2272 ліфта (72,2%) відпрацювали нормативний термін експлуатації більш 25 років і більше та потребують технічного переоснащення.

         За останні роки за рахунок коштів бюджету міста, виділених на капітальний ремонт житлового фонду, проведено капітальний ремонт, модернізацію та заміну ліфтів в таких обсягах:

         в 2008 році - 83 ліфта,

         в 2009 році - 90 ліфтів,

         в 2010 році - 170 ліфтів,

         в 2011 році - 86 ліфтів,

         в 2012 році - 155 ліфтів,

         в 2013 році - 57 ліфтів.

         За останні 10 років спостерігається значний моральний та фізичний  знос ліфтів, і як наслідок, систематичне їх зупинення з технічних причин.

         Щорічно кількість ліфтів, які відпрацювали нормативний термін зростає. В 2013 році кількість таких ліфтів складає 2002од., в 2014 році - 2055 од., в 2015 р. - 2114 од. Технічна експертиза, ремонт, заміна або модернізація виконується в ході капітального ремонту і зв’язку з великими витратами виконуються щорічно в незначних обсягах, а фінансування на заходи з поліпшення роботи ліфтового господарства складає лише 10-15%.

         2. Проблемні питання, які пов’язані з утриманням та експлуатацією ліфтів.

         У 1994 році державне підприємство спеціалізоване ремонтно-будівельне управління «Запоріжліфт» змінило форму власності на відкрите акціонерне товариство та змінило назву підприємства на «Ліфтсервіс», яке виконувало роботи з технічного обслуговування ліфтів до 2000 – 2001 років. З 2001 року у зв’язку з низькою оплатою за комунальні послуги  зі сторони мешканців, яка на той час не перевищувала 40%, на підприємстві виникла значна заборгованість по заробітній платі перед працівниками. Це призвело до того, що почали створюватися товариства з обмеженою відповідальністю, які виконують технічне обслуговування ліфтів міста Запоріжжя до теперішнього часу.

         На сьогоднішній день технічне обслуговування ліфтів виконується підрядними організаціями приватної форми власності, які не мають в своєму штаті достатньої кількості кваліфікованого персоналу з обслуговування ліфтів, необхідної для якісного і своєчасного виконання робіт з технічного обслуговування ліфтів відповідно до умов договорів, укладених з МКП «Основаніє». Аварійні зупинки ліфтів, які відбуваються щоденно і не потребують виконання значних обсягів ремонтних робіт, не усуваються своєчасно. Так, щоденно, через відмови в роботі зупиняється до 70-80 ліфтів, а відновлюється робота лише 30-40 ліфтів. Ремонтні бригади, які повинні виконувати послуги з ремонту ліфтів відповідно до наказу Міністерства житлово-комунального господарства від 10.04.2004 № 150, на даний час відсутні.

         При створенні міського комунального підприємства «ОСНОВАНІЄ» в штатному розкладі була передбачена служба електричних мереж та ліфтів, яка повинна була здійснювати контроль за виконанням робіт з технічного обслуговування ліфтів підрядними організаціями, організацію експлуатації ліфтів. У зв’язку з тим, що підрядні організацій не в змозі виконувати поточні ремонти, в яких виникала потреба під час експлуатації, була створена ремонтна бригада для виконання цих робіт.

         Водночас, в м. Запоріжжя відсутня достатня кількість підрядних організацій, які можуть якісно обслуговувати ліфтове обладнання та своєчасно усувати аварійні ситуації. Недостатній рівень конкуренції на ринку негативно впливає на вартість та якість виконання робіт з технічного обслуговування ліфтів.

         В зв’язку з цим якість технічного обслуговування ліфтів знаходиться на неналежному рівні, що призвело до критичного стану ліфтового господарства міста Запоріжжя. Дана ситуація може спричинити масову зупинку ліфтів м. Запоріжжя, що приведе до негативного ставлення мешканців багатоповерхівок та збільшення кількості нарікань, скарг на якість надання послуг з утримання будинку та загрожує безпеці мешканців при використанні ліфтів.

         Затверджена в складі тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкової території вартість технічного обслуговування ліфтів м. Запоріжжя є однією з найменших в Україні, становить 184,1 грн. без ПДВ, що не дозволяє  забезпечити належне утримання та достатнє фінансування для проведення ремонтних робіт ліфтового господарства, спрямованого на безпечне користування ліфтами.

         3. Шляхи вирішення проблемних питань.

         Оптимальним вирішенням даної проблеми є створення спеціалізованого комунального підприємства, яке буде здійснювати якісне та своєчасне проведення технічного обслуговування  та ремонт ліфтів відповідно до вимог «Правил улаштування і безпечної експлуатації ліфтів», «Положення про систему планово-попереджувального ремонту ліфтів» та інших нормативних документів.

         4. Мета створення комунального підприємства.

         Забезпечення стабільної, безпечної, безперебійної роботи ліфтового господарства за рахунок:

         - покращення технічного обслуговування ліфтів;

         - виконання регламентних ремонтних робіт;

         - своєчасного проведення діагностичного обстеження та технічного огляду ліфтів, що відпрацювали нормативний термін служби;

         - ремонт, реконструкцію, модернізацію або заміну ліфтів та диспетчерського обладнання;

         - контролю якості робіт і техніки безпеки;     

         - своєчасного усунення аварійних пошкоджень;

         - створення єдиної диспетчерської служби для здійснення управління та контролю за роботою ліфтів;

         - підвищення рівня відповідальності за технічний стан ліфтового обладнання,  якість проведення ремонтних робіт та забезпечення безпечного  користування    ліфтами;

         - забезпечення відповідності вартості технічного обслуговування та ремонту ліфтів діючому законодавству;

         - забезпечення  використання бюджетних коштів комунальним підприємством м. Запоріжжя на проведення робіт по капітальному ремонту, модернізації та заміні ліфтового обладнання;

         - зменшення кількості нарікань та скарг на роботу комунальних підприємств;

         5. Статутний капітал комунального підприємства «Запоріжміськліфт».

         1. Забезпечення автотранспортом – 2,5 млн. грн.:

         - Легкові автомобілі у кількості 5 од. – 450 тис. грн.;

         - Автомобіль ГАЗ Соболь у кількості 6 од. – 978 тис. грн.;

         - Автомобіль ГАЗ 3310 борт у кількості 1 од. – 260 тис. грн.;

         - Автомобіль вантажний с маніпулятором у кількості 1 од. – 550 тис. грн.;

         - Оформлення та витрати на податки та страхування – 262 тис. грн.

         2. Забезпечення необоротними активами – 0,5 млн. грн.:

         - Забезпечення меблями – 260 тис. грн.;

         - Забезпечення оргтехнікою – 240 тис. грн.

         Всього: 3,0 млн. грн.

                  Отже, на розгляд сесії міської ради виноситься проект рішення міської ради «Про створення комунального підприємства «Запоріжміськліфт»».

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


СТРУКТУРА ПІДПРИЄМСТВА

                                                   
ДИРЕКТОР-1чол.  (473)
                                                   
Головний фахівець по організації та  експлуатування  ліфтів — 1 чол.         Технічний директор-1 чол.   Інформаційно диспетчерский центр -11 чол.                              начальник - 1чол.                                  майстер-диспетчер ІТЦ-9чол. Майстер-1 чол.     Планово економічний відділ-4чол.           начальник-1 чол. провідний економіст-1чол.економіст-1 чол. інженер з нор.праці-1 чол.
                                             
Відділ технического нагляду - 6 чол. начальник-1 чол.             інженер-5 чол.   Електротехнічна лабораторія-10 чол.                 ст.майстер-1 чол. електромонтер-9 чол.               Виробнича дільниця №1   61 чол. ( 1032 ліфта)   начальник-1 чол. майстер-5 чол.  електромеханік-31 чол.     Виробничо технічний                   відділ-8 чол.                                          начальник-1 чол.                                     інженер-6 чол.                                             інженер кошторисної документації -1 чол.   АДС№1 -33чол.                                            (474 ліфтів) ст. оператор - 1 чол. оператор пульта управління - 32 чол.      
                          Бухгалтерія-6 чол. гол.бухгалтер-1 чол. заступник гол.бухгалтера-1 чол. бухгалтер-4 чол.
                                         
                        Аварійна дільниця № 1 водій-8 чол.  електромеханік-16 чол.             АДС№2  -36чол.                                          (538 ліфтів) ст. оператор - 1 чол. оператор пульта управління - 32 чол.ліфтер-3 чол.    
                                               
Служба забезпечення виробництва — 1 чол.   Виробнича дільниця №2   38 чол. ( 762 ліфтів)   начальник-1 чол. майстер-3 чол.  електромеханік-22 чол.                     Загальний відділ 3 чол. начальник-1 чол. інженер по зверненню грамадян-1 чол. діловод-1 чол.
                                    АДС№3 -25 чол.                                           (769 ліфтів) ст. оператор - 1 чол. оператор пульта управління - 24 чол.    
                                               
Адміністративно-господарський відділ-15 чол.       начальник - 1 чол. сторож-4 чол.                        двірник-1 чол.               прибиральник-4 чол.                                         адміністратор систем-2 чол.                           енергетик - 1 чол.                         майстер-1 чол.                              електромонтер-1 чол.                              Автотранспортна служба-11чол.   ст.майстер-1 чол. водій-8 чол.      медичний працівник-1 чол.      майстер-1 чол.   Відділ матеріально-технічного постачання-5 чол.                      начальник-1 чол. менеджер-1 чол.          Аварійна дільниця № 2 водій-4 чол.  електромеханік-8 чол.                    
                                    Юридичний відділ — 2 чол. юристконсульт-2 чол.
            Виробнича дільниця №3  71 чол. ( 1359 ліфтів)   начальник-1 чол. майстер-6 чол. електромеханік-40 чол.             АДС№4 -25 чол.                                           (555 ліфтів) ст. оператор - 1 чол. оператор пульта управління - 20 чол. ліфтер -4 чол.    
                               
                                           
            комірник -  2 чол.        вантажник - 1 чол.         Аварійна дільниця № 3 водій-8 чол.  електромеханік-16 чол.                        
                                        АДС№5-25 чол.                                              (554 ліфтів) ст. оператор - 1 чол. оператор пульта управління - 24 чол.      Відділ з охорони праці-3 чол. начальник-1 чол. інженер- 2 чол.
                        Дільниця з обслуговування систем диспетчеризації-31чол.  начальник-1 чол. майстер-2 чол. електромеханік-28 чол.                
                                       
                                               
                                                 
                        Дільниця з поточного ремонту - 12чол.                  начальник - 1 чол.                    майстер - 1 чол.                електромеханік - 4 чол.            інженер- 2 чол.      слюсар з ремонту електрообладнання - 2 чол. електрогазозварник-2чол.             АДС№6 -27 чол.                                            (297 ліфтів) ст. оператор - 1 чол. оператор пульта управління - 20 чол. ліфтер - 6 чол.        
                                        Відділ кадрів -2 чол. старший інспектор-1 чол. інспектор-1 чол.
                                     
                                                   
Добавлено: 24-03-2014, 13:38
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх