В Украине изменили правила выезда детей за границу

В Украине меняются правила выезда детей за границу. С 1 апреля дети смогут оставлять территорию Украины только по собственному загранпаспортом

Паспорт дітям в Україні можна оформити з моменту народження. Він видається на чотири роки. Для підлітків від 16 років паспорт потрібно поновлювати кожні десять років.

До 1 квітня 2018 року дітей можна перевезти через кордон за проїзним документом або за записом у закордонному паспорті батьків, якщо не закінчився термін їх дії.

Згідно із законодавством України, під час перетину кордону дітьми до 16 років їх повинні супроводжувати батьки або опікуни. В інших випадках у дітей має бути нотаріально завірений дозвіл від обох батьків із зазначенням мети та країни подорожі, терміну, а також супроводжуючої особи.

Аби оформити дитячий біометричний закордонний паспорт, потрібно подати документи у будь-яке відділення міграційної служби або паспортний сервіс.

Перелік документів для оформлення закордонного паспорта для дитини:
  • заява;
  • оригінал свідоцтва про народження для дітей до 14 років або внутрішній паспорт – для дітей від 14 років;
  • ідентифікаційний код (ІПН)+копії (якщо він є у дитини);
  • паспорти батьків;
  • квитанція про оплату послуги оформлення документа.
Залежно від сервісної служби, нетермінове оформлення паспорта для дитини коштуватиме від 557 до 957 грн, термінове – від 810 до 1200 грн. 

По материалам: ZIK
Добавлено: 27-03-2018, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх