В Кропивницком родители требуют больше украинского языка для школьников

Горожане требуют увеличить финансирование школ, дать больше полномочий учебным заведениям в вопросах благоустройства. Горожане пикетировали горсовет.

У Міносвіти пояснили, що в першачків буде замість табелів

Деякі учасники акції привели із собою дітей. Містяни вимагають збільшити фінансування шкіл, дати більше повноважень навчальним закладам у питаннях благоустрою. Але найбільше обурення спричинила відмова управління освіти фінансувати розподіл великих класів на групи для вивчення української мови.


"Найболючіша проблема – це відсутність фінансування на поділ класів на вивчення української мови. Ми хочемо фінансової автономії шкіл, аби школи були фінансово незалежні від управління освіти", – каже учасниця акції Євгенія Захарченко.

За наказом Міністерства освіти, якщо в класі понад 27 учнів, необхідно ділити його на групи. Так вивчення української мови буде ефективнішим і викладач зможе більше уваги приділити кожній дитині. Невже управління освіти погано почуло рішення свого міністра?

"Ми втрачаємо якість – 30 дітей в класі не можуть якісно вивчити українську мову. Ми не маємо дивитися як було при Радянському союзі, ми маємо йти вперед", – пояснює учасниця акції Катерина Кушнярова.

"Озвучте, будь ласка, вимоги, відповідно до цих ваших постановочних питань, які ви вважаєте, що їх необхідно вирішити, і вони доповнять наші освітянські заклади змістом. Буде взятий термін, щоби дати вам роз'яснення професійне, що і як буде організовано", – пояснив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

По материалам: 5.ua

Добавлено: 31-08-2018, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх