Бюджет-2020: Запорожский облсовет принял главный финдокумент региона

Депутаты Запорожского облсовета проголосовали за принятие проекта областного бюджета на 2020 год.

За проголосовали 68 депутатов из 68 присутствующих.

"При формуванні видаткової частини обласного бюджету, спрямованої на утримання бюджетної сфери у 2020 році враховані обсяги міжбюджетних трансфертів (освітньої та медичної субвенцій, додаткової дотації), визначені у проєкті Закону про Державний бюджет України на 2020 рік та власні ресурси обласного бюджету.
Обсяг освітньої субвенції спрямовується виключно на оплату праці з нарахуваннями педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів та на здобуття повної загальної середньої освіти учнями професійно-технічних навчальних закладів та навчальних закладів I-II рівнів акредитації.
Обсяг медичної субвенції визначено Міністерством фінансів України на I-й квартал 2020 року для спрямування на поточні видатки галузі «Охорона здоров`я», крім видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв по цій галузі.
З 1-го квітня 2020 року передбачено здійснення з державного бюджету видатків на оплату медичних послуг комунальним закладам охорони здоров`я за договорами з Національною службою здоров`я щодо медичного обслуговування населення в рамках програми медичних гарантій відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення».
З урахуванням вищезазначеного, загальний обсяг видатків на соціально-культурну сферу по головних розпорядниках коштів обласного бюджету в проєкті бюджету на 2020 рік складає 2 846,7 млн. грн, що на 26,0 % або 1 003,8 млн. грн менше ніж було затверджено у 2019 році.
Фонд заробітної плати працівникам бюджетної сфери на 2020 рік обраховано на існуючу чисельність за тарифними розрядами та обов’язковими виплатами згідно чинного законодавства та з урахуванням:
- запровадження розміру мінімальної заробітної плати працівників бюджетної сфери з 01 січня - 4723 грн. та посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки – 2102 грн.;
- здійснення виплат на оздоровлення педагогічним, медичним працівникам, працівникам соціального захисту, працівникам культури комунальних закладів у розмірі одного посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки;
- встановлення розміру єдиного соціального внеску на рівні 22 %.
Видатки на заробітну плату з нарахуваннями, соціальне забезпечення (пільгові пенсії та стипендії) враховані відповідно до розрахунків головних розпорядників коштів обласного бюджету з урахуванням вимог статті 51 Бюджетного кодексу України", -
говорится в пояснительной записке к документу. 
 
Добавлено: 12-12-2019, 17:48
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх