Китайські вчені закликають ВООЗ досліджувати походження коронавірусу в інших країнах (ВІДЕО)

У КНР наполягають на тому, що перші випадки коронавірусу зафіксували "в інших країнах ще до спалаху в Ухані".

Китайські вчені закликають Всесвітню організацію охорони здоров'я розширити перелік країн для відвідування експертами, що досліджують походження пандемії COVID-19.

Про це пише People's Daily, China.


"ВООЗ повинна проводити роботу з виявлення вірусів в інших країнах, оскільки це глобальна пандемія, і її походження неможливо знайти лише в одному місці, - заявив президент Китайської асоціації вакцинної промисловості Фен Дуоцзя. - Ухань - це просто зупинка для відстеження походження вірусу, і ці експерти не повинні сподіватися знайти тут відповідь".

Він також заявив, що знайти джерело коронавірусу в Ухані "науково неможливо", оскільки "були випадки, виявлені в інших країнах ще до повідомлення про спалах в Ухані".

Із подібним висловлюванням виступив також головний епідеміолог Китайських центрів з контролю та профілактики захворювань Цзен Гуан. Він переконаний, що після поїздки в Ухань ВООЗ також повинна проводити роботу з відстеження вірусів в інших країнах.

"Вони повинні створити графік для збору зразків крові у пацієнтів навіть від 2019 року, особливо тих, хто страждав від пневмонії, щоби побачити, чи є що-небудь підозріле", - сказав Цзен, додавши, що метою дослідження є пошук "нульового пацієнта або тварини", але ВООЗ нібито "досі не продемонструвала такої чіткої ідеї".

Як пише видання, дехто з китайських експертів вважає, що Ухань, як перша зупинка в глобальному дослідженні ВООЗ щодо походження коронавірусу, дасть експертам "свіже розуміння та нові підказки" для продовження розслідувань.

Вони наголошують на "доказах ранніх випадків виникнення коронавірусу в інших країнах, зокрема в США, Іспанії, Франції, Бразилії та Індії", і додають, що в деяких країнах заражених виявили навіть раніше, аніж в Ухані.

"Будь-яка країна, яка повідомила про спалахи захворювання у 2019 році, повинна бути розслідувана", - стверджує член китайської групи експертів з лікування COVID-19 Лу Хунчжоу. 

За інформацією Bloomberg та South China Morning Post, перші випадки коронавірусу в Італії зафіксували на початку грудня 2019 року, тобто раніше перших повідомлень з Уханя.

"Звіт уряду США, опублікований у листопаді 2020 року, показав, що деякі американці заразилися новим коронавірусом у середині грудня 2019 року до перших випадків США, виявлених у січні 2020 року", - заявляють у виданні.

А іспанські вірусологи виявили у стічних водах Барселони ймовірні ознаки початку пандемії коронавірусу ще в березні 2019 року.

Нагадаємо, 14 січня група експертів ВООЗ прибула до китайського міста Ухань для розслідування походження COVID-19. Серед прибулих — епідеміологи та спеціалісти з охорони здоров'я зі США, Австралії, Німеччини, Японії, Великої Британії, Росії, Нідерландів, Катару та В'єтнаму. Їх зобов'язали пройти двотижневий карантин, а також перевіритися на наявність антитіл до COVID-19. 

3 лютого дослідники відвідали лабораторію в Уханьському інституті вірусології. Вони також побували в лікарні китайської і західної медицини провінції Хубей та в медзакладі Цзіньінтань. 31 січня делегація розповіла про візит на ринок "Хуанань" в Ухані, звідки, як припускають, почався спалах COVID-19.

Водночас американські високопосадовці неодноразово припускали, що саме лабораторія в Ухані могла бути джерелом коронавірусу.

Так, нещодавно у США заявили про "підстави вважати", що китайські дослідники з Уханьського інституту вірусології (WIV) 

Вчені інституту вірусології в Ухані перехворіли коронавірусом до початку пандемії - Помпео

заразилися коронавірусною інфекцією за кілька місяців до початку пандемії COVID-19. Зазначалося, що Інститут вірусології Уханю займається секретними дослідженнями, зокрема експериментами на лабораторних тваринах, в інтересах китайських військових мінімум від 2017 року.

Дослідники підозрюють, що вірус передався людям від кажанів або інших тварин на південному заході Китаю. Водночас керівна Комуністична партія запевняє, що SARS-CoV-2 з'явився у КНР з-за кордону, ймовірно, з імпортними морепродуктами.

Відео ВООЗ вивчає витоки коронавірусу, а десятки країн світу посилюють карантин

Витоки коронавірусу наразі вивчають експерти ВООЗ. Вони вже проінспектували ринок в Ухані, звідки міг поширитися вірус, та відвідали кілька шпиталів. І допоки світ чекає їхніх висновків, десятки країн посилюють карантин.


Повністю для всіх закрилася Франція.

А от у Швеції знайшли оригінальний спосіб, як у час пандемії таки не відмовлятись од культурних заходів.

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 5-02-2021, 13:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх