Фото Червоної планети з космічного апарата першої арабської місії на Марс

Дослідницький зонд Об'єднаних Арабських Еміратів "Аль-Амаль" ("Надія"), який 9 лютого успішно досяг орбіти Марса, надіслав на Землю перше фото.

Джерело: Сторінка Hope Mars Mission в Twitter


Збільшене фото. Оригінальний розмір


Деталі: Як стверджують в Associated Press, на фото зображений північний полюс Марса, а також найбільший вулкан планети – Олімп. За даними Космічного агентства ОАЕ, зображення, передане зондом "Надія", було отримано з висоти 25 000 кілометрів над поверхнею планети.

У космічному центрі Мухаммеда бен Рашида раніше повідомляли, що зонд, який буде знаходитися на еліптичній орбіті Марса висотою 40 000 кілометрів, призначений для вивчення клімату і нижніх шарів атмосфери планети, де формується її погода.




Що передувало: 19 липня минулого року о 23:58 за київським часом космічне агентство ОАЕ вперше в історії країни відправило на Марс власний зонд. У космос апарат доставила ракета-носій компанії Mitsubishi Heavy Industries H-IIA. Старт відбувся з космічного центру Танегасіма в Японії.

Всього за майже 7 місяців польоту апарат подолав 480 мільйонів кілометрів. За повідомленням CNBC, експерти оцінювали ймовірність успішного виходу зонда на орбіту Марса приблизно в 50%.

Довідка: 9 лютого ОАЕ стали п'ятою країною (організацією) в світі, яка відправила космічні апарати на Марс. Раніше місії на четверту планету Сонячної системи запускали США, СРСР, Індія та Європейське космічне агентство (ESA). Емірати стали також другою країною, яка успішно виконала місію з першої спроби, першими це вдалося зробити Індії).

Нагадаємо: 
  • 1 грудня 2020 року винахідник Ілон Маск заявив: "Я повністю впевнений, що людина висадиться на Марс в найближчі шість років", а в кращому випадку — в наступні чотири роки.
  • Вже через 85 годин (ввечері 18 лютого) американський марсохід "Perseverance" ("Наполегливість") повинен здійснити посадку в північній півкулі Марса.
Микола Донєв,

За матеріалами: УП
Добавлено: 15-02-2021, 13:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх