Конфіскація майна Коломойського у США: гучні подробиці

У Клівленді (штат Огайо, США) федеральний суддя схвалив продаж бізнес-центру 55 Public Square, який належав компанії Optima Ventures, що входить в сферу інтересів українського олігарха Ігоря Коломойського.

При цьому всі $ 17 млн, отримані від угоди, будуть перераховані на рахунок федерального уряду, адже згодом суд може конфіскувати ці кошти, пише Cleveland.

Покупцем нерухомості стала компанія K & D Group. За словами її генерального директора Дуга Прайса, 22-поверхову будівлю планують перебудувати на 160 квартир з 2 по 11 поверх, а решту залишити офісами. Вдосконалений проект буде оцінюватися в $ 80 млн.

Відзначається, що справою компанії Коломойського Optima займалося ФБР. В офісі в Клівленді, де розташовувалося представництво однієї з її дочірніх філій, пройшли обшуки. Також були подані позови про конфіскацію майна 55 Public Square і будівель, якими володіє фірма в Луїсвіллі і Далласі.

Федеральна влада дійшла висновку, що Коломойський і його партнери використовували Optima для відмивання десятків мільйонів доларів через нерухомість і бізнес в США. При цьому значна частина цих грошей вливалася саме в бізнес-центр Клівленда.

Згідно з постановою федерального судді, компанія, пов'язана з Коломойським, не сплатила заставу і заборгувала понад $ 14 млн. Крім того, вона винна більше $ 1,1 млн податків на майно і штрафних санкцій.

Як повідомляється в Telegram-каналі "Лещенко тут", на момент продажу в будівлі було зайнято близько 40% офісних площ. Гараж знаходиться в аварійному стані.

За матеріалами: Апостроф
Добавлено: 22-02-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх