На строительство запорожских мостов снова не заложили деньги, - экспертка

О проблеме возвращения запорожских мостов, ка ки других инфраструктурных проектов, в статус долгостроев, рассказывает Дарья Марчак, представляющая Центр анализа публичных финансов и публичного управления КШЭ.

"Найгірше, що за багатьма проєктами у 2021 році кошти, скоріше за все, не будуть передбачені. На сайті "Великого будівництва" та в проєкті закону про державний бюджет на 2021 рік немає деталізації, скільки проєктів планується фінансувати з державного та місцевих бюджетів.

Утім, є плани щодо продовження інших капітальних видатків у 2021 році. Вони невтішні. З 32 бюджетних програм, які мають капітальну або інфраструктурну ціль і реалізуються у 2020 році, 20 не мають фінансування у 2021 році.

У тому числі знову не закладене фінансування будівництва Запорізького мосту (як загалом програми "Будівництво та реконструкція мостів"), аеродрому міжнародного аеропорту "Дніпропетровськ", споруд одеського аеропорту "Ізмаїл".

Роблячи перерви у фінансуванні інфраструктурних проєктів, політики та урядовці створюють пастку, у якій Україна перебуває вже багато років поспіль: довгобуди", - говорится в статье.

Как сообщал "Паноптикон", 27 октября строители забетонировали последнюю плиту длиной 24 метра со стороны Хортицкого района, таким образом весь мост через Старый Днепр забетонирован. Работы по строительству моста были возобновлены летом.
Добавлено: 3-11-2020, 10:10
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх