"Ні з’їзду суддівської нечесті!": під стінами "Президент Готелю" відбувається акція протесту ПРЯМА ТРАНСЛЯЦIЯ

9 березня о 9:00 біля "Президент Готелю" на вулиці Госпітальній, 12 запланована акція протесту проти проведення з'їзду суддів, на якому планують призначити нових членів Вищої ради правосуддя (ВСП) і суддю Конституційного Суду (КС). До готелю "Президент", де заплановано з'їзд суддів і акцію за реформування судової системи, стягнули нацгвардійців.

9 березня о 9:00 біля "Президент Готелю" на вулиці Госпітальній, 12 запланована акція протесту проти проведення з'їзду суддів, на якому планують призначити нових членів Вищої ради правосуддя (ВСП) і суддю Конституційного Суду (КС).

Цензор.НЕТ веде пряму трансляцію з-під "Президент-Готелю", де відбуватиметься з'їзд суддів і акція протесту.


Нацгвардія охороняє місце проведення з'їзду суддів, де мають обрати кандидатів до Вищої ради правосуддя та має пройти акція у підтримку активіста Сергія Стерненка, одна із вимог - судова реформа. 


Як розповіла одна з організаторів мітингу, на сьогоднішньому з'їзді зберуться 290 суддів з усієї України: "На жаль, це найбільш негідні представники. Серед них шестеро суддів Майдану, які кидали активістів за ґрати і позбавляли прав учасників Автомайдану і, які успішно уникли покарання. Також є судді, які явно не живуть на свою зарплату. Наприклад, Віктор Остапук - суддя Верховного Суду ... ".

Також активістка додала, що в останні кілька років суддівські з'їзди в Україні збираються просто для того, щоб формалізувати вибір, який зробили суддівські клани: "Судді вже отримали вказівки за кого голосувати і сьогодні вони просто виконають вказівку".

Разом з тим, прізвища можливих людей, які можуть увійти в ВРП й інші органи, активістам невідомі.

Учасники мітингу "Ні з'їзду суддівської нечесті!" мають намір закликати не проводити з'їзд суддів до зміни правил відбору членів ВРП і КС. За їхніми словами, саме недосконала процедура призначення членів цих органів призвела до конституційної кризи, зробила винесення свавільного вироку Сергію Стерненку й інші політичні ув'язнення в Україні.

Серед організаторів акції - Фонд DEJURE, Центр протидії корупції та Автомайдан.

Нагадаємо, 29 грудня президент України Володимир Зеленський на 2 місяці відсторонив від виконання обов'язків главу Конституційного Суду Олександра Тупицького. Пізніше Конституційний Суд повідомив, що проведе спецзасідання через відсторонення Тупицького. Указ Зеленського про відсторонення Тупицького Конституційний Суд вважає юридично нікчемним і вимагає його скасувати.

5 січня судді Конституційного Суду провели збори і затвердили спільну заяву, в якій нагадали, що основи і порядок звільнення судді КС або припинення його повноважень визначено Конституцією.

19 січня 2021 року Тупицькому повідомили про підозру і не пустили його на роботу в КСУ. Тупицький заявив, що указ президента усуває його тільки від обов'язків судді, а, крім них, він як глава КСУ виконує й інші функції. Також він поскаржився на спроби втручання у свою діяльність і написав заяву в поліцію. Пресслужба КС поширила повідомлення, що слідчі ДБР відповідно до чинного законодавства не мають повноважень повідомляти про підозру судді Конституційного Суду
Добавлено: 9-03-2021, 09:39
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх