Які штами коронавірусу вважають найнебезпечнішими і чому: зафіксовані в Україні (ВІДЕО)

У світі постійно реєструють нові різновиди коронавірусу. Більшість із них не роблять його агресивнішим. Але є три, які не на жарт непокоять учених усього світу.

1 березня 2020 року ВООЗ оголосила про пандемію коронавірусу.

Британський. Відомо, що цей штам утричі заразніший, має високу смертність і короткий інкубаційний період - до трьох днів. Цей різновид виявили вже в понад сотні країн світу. Тиждень тому перші два випадки зафіксували в Україні. 

Бразильський. Є зафіксовані випадки, коли його підтверджували в тих, хто вже одужав. Медики припускають - він може викликати повторне зараження. Усе через стійкість до вже набутих антитіл. 

Аналогічно може повторно заражати ще один штам вірусу - південноафриканський. На відміну від багатьох інших, він набагато легше проникає в клітину і міцніше там тримається. Поряд з карантином вакцинація - єдиний шлях спинити вірус. Сполучені Штати - лідер у цьому процесі. Там уже щепили до 90 мільйонів людей.

У світі увесь час реєструють нові різновиди коронавірусу. Більшість із них не роблять його агресивнішим. Але є три, які не на жарт непокоять учених усього світу – британський, бразильський та південноафриканський. Поряд з карантином вакцинація - єдиний шлях спинити вірус. Сполучені штати - лідер у цьому процесі. Там вже щепили майже 90 мільйонів людей. Як проходить вакцинація в США – дивіться в прямому включенні.  


Нагадаємо, що COVID-19 став більш агресивним. Яка ситуація в лікарнях Буковини, звідки почався відлік української коронавірусної статистики.


За матеріалами: ТСН
Добавлено: 12-03-2021, 10:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх