У Білорусі виявили "індійський" штам коронавірусу

У Мінську підтвердили випадки зараження дельта-штамом коронавірусу. Про це 23 червня заявили в міністерстві охорони здоров'я Білорусі.

"Аналіз послідовностей вірусу SARS-CoV-2 (виділених у червні з проб пацієнтів із підтвердженим COVID-19) свідчив, що в Мінську 10 досліджених зразків мали набір мутацій у шиповидному білку, характерних для "індійського" варіанту. Тому можна констатувати, що "індійський" варіант коронавірусу виявлено в Білорусі", – заявили в міністерстві охорони здоров'я.

У відомстві зазначили, що в інших містах країни випадків захворювання дельта-штамом поки не встановили, пише Гордон

Контекст:
  • Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними Університету Джонса Гопкінса, за час пандемії у світі підтвердили понад 177,5 млн випадків зараження, з них 3,8 млн – із летальним результатом.
  • Під час пандемії виявили кілька штамів коронавірусу, які вирізняються вищою заразністю і важким перебігом хвороби. Спочатку їм присвоювали назви залежно від країни, де їх уперше виявили (наприклад, "індійський", "бразильський", "британський" штами). У червні 2021 року ВООЗ вирішила називати штами буквами грецького алфавіту, щоб "уникнути дискримінації". "Індійський" штам дістав назву штам "Дельта", "британський" – "Альфа".
  • До переліку штамів коронавірусу, які викликають занепокоєння, окрім "Дельти", Центр із контролю захворювань вніс варіанти вірусу, які вперше виявили у Великобританії ("Альфа"), Південно-Африканській Республіці ("Бета"), два штами, виявлені в Каліфорнії ("Епсілон"), а також у Японії і Бразилії ("Гамма")
  • Національна академія наук (НАН) 22 червня попередила про загрозу швидкого поширення дельта-штаму коронавірусу в Україні.
Добавлено: 23-06-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх