"Досить нам Росії", - в Чехії влаштували масовий протест проти Земана

Масовий протест проти президента Чехії Мілоша Земана пройшов в Празі. Місцеві жителі вкрай незадоволені його реакцією на справу щодо вибухів у Врбетіце.

29 квітня, масовий протест проти президента Чехії Мілоша Земана пройшов в Празі. Місцеві жителі вкрай незадоволені його реакцією на справу щодо вибухів у Врбетіце. Відзначається, що люди також виступили проти його заяви в підтримку Росії.

Нагадаємо, що саме агентів Кремля звинувачують в підривах військових складів. Повідомляється, що на головну площу столиці вийшло кілька тисяч чоловік під загальним гаслом "Мільйон моментів за демократію". Також люди вийшли на акцію протесту і в декількох інших містах Чехії.

Протестуючі незадоволені тим, що Земан в даному питанні стоїть на боці Москви і захищає інтереси Росії, а не Чехії. На багатьох плакатах були написи: "Досить нам Росії", "Земан, йди", "Не ніжно захищати російських".

Також люди звернулися з вимогою до верхньої палати парламенту, щоб там звинуватили Земана в державній зраді.


Нагадаємо, що раніше на тлі висилки російських дипломатів, головний будинок МВС Чехії в Празі евакуювали через загрозу вибуху бомби. Поліція і пожежники провели перевірку, було евакуйовано 600 чоловік.

Раніше в Чехії вже приступили до збору підписів під адресованій сенату петицією за подачу конституційної скарги на главу держави Земана за звинуваченням його в зраді батьківщині. До цього слова Мілоша Земана про вибухають на складах у Врбетіце викликали невдоволення у сина одного із загиблих, і він різко відповів на репліку президента Чехії.

За матеріалами: "Диалог.UA"
Добавлено: 30-04-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх