Результати засідання Ради Міністрів ЄС щодо військ Росії біля України (ВІДЕО)

Чільник МЗС України просив про запровадження нових секторальних санкцій проти Росії

Нових санкцій проти Росії не буде. Але Україну в протистоянні російській агресії підтримують. Про це заявив представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель. Так заяву зробив після зустрічі ради міністрів зовнішньополітичних відомств Європейського Союзу. На онлайн-засідання запросили і українського чільника МЗС Дмитра Кулебу. Що ж означають заяви європейців для України і чи буде підтримка не лише на словах, знає журналістка "5 каналу" Марія Писаренко. 


На дипломатичному фронті розгорнулися бої між Україною та Росією. До цього долучилися і в ЄС. На зустріч міністрів зовнішньополітичних відомств запросили, зокрема, голову українського МЗС Дмитра Кулебу, що свідчить про підтримку Європою України. 

На дипломатичному фронті розгорнулися бої між Україною та Росією. До цього долучилися і в ЄС. На зустріч міністрів зовнішньополітичних відомств запросили, зокрема, голову українського МЗС Дмитра Кулебу, що свідчить про підтримку Європою України. 

Загалом же, після засідання звучали загальні заяви про підтримку України та її суверенітету. А от про нові санкції проти Росії та військову підтримку України не говорили. 

Згодом головний дипломат Європи Жозеп Боррель розповів, що в ЄС знають про те, що робить Росія на кордоні України, а також відомі розвіддані. 

"Росія стягнула більш як 150 тисяч військових. Я не можу розсекретити вам, звідки у мене такі цифри. Але це найбільша кількість військ Росії біля українських кордонів за весь час, і зрозуміло, що це привід для хвилювання. Коли ти стягуєш багато військ, десь може проскочити іскра", – заявив Жозеп Боррель.

Чільник МЗС України пропонував новий пакет санкцій проти Росії, зокрема секторальні санкції. Втім експерти сумніваються, що такі санкції можуть бути введені зараз.

"На нинішньому етапі персональних санкцій вже недостатньо. Потрібно вже зараз провести внутрішню дискусію в ЄС з метою розроблення нового пакета секторальних санкцій, який буде негайно введений в разі нового етапу агресії з боку РФ", – зазначив Кулеба.

Експерти відзначають посилення присутності російських військ поблизу української території. Також росіяни перекидають військові кораблі до окупованого Криму, а ще облаштували свій табір на території півострову. 

"Поблизу Південного узбережжя Криму в районі полігону "Опук" вони там тренуються. Окрім Чорноморського флоту, який безпосередньо базується на Чорному морі, ще з інших флотів сюди були на так звані навчання також перекинуті судна. Усе це відбувається начебто в рамках військових навчань", – розповів редактор Мілітарного порталу Михайло Люксіков.

Також на зустрічі міністрів обговорили дипломатичне протистояння Росії з Чехією. Йдеться про можливу причетність Росії до вибухів на військових складах Чехії. Також говорили про українського дипломата, якого затримали в Санкт-Петербурзі. 

За матеріалами:  "5 канал"
Добавлено: 20-04-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх