У МЗС повідомили, які країни відкриті для українських туристів (ВІДЕО)

Греція, Кіпр, Сейшели: МЗС активно працює над сертифікатами вакцинації від коронавірусу

Поїхати на відпочинок через пандемію українці наразі можуть до 107 країн світ. У кожній закордонній поїздці громадянам слід дотримуватися протиепідеміологічних умов.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу у вівторок, 18 травня.

За його словами, останнім часом до списку відкритих для українців країн додалося ще три - Греція, Кіпр та Сейшельські острови. Голова МЗС закликав громадян під час подорожей дотримуватись карантинних правил, а також вимог кожної країни. Зокрема надання негативних результатів ПЛР-тесту, проходження тестування в аеропорту та обов’язкового карантину, додав міністр.

 "Станом на сьогодні, 18 травня, для громадян України відкрито кордони 107 країн світу. Від нашого попереднього брифінгу 26 березня в’їзд туристам з України дозволило додатково три країни, це – Греція, Кіпр та Сейшельські острови”, — сказав очільник МЗС .

Кулеба також додав, що МЗС наразі активно працює над укладенням двосторонніх угод про визнання сертифікатів вакцинації від коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні планують запровадити "ковідний-сертифікат", який буде свідченням вакцинації від COVID-19 і матиме певні послаблення обмежень для громадян, вже від 1 липня. 

Як повідомлялося, українські туристи зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тесту на коронавірус від 15 травня. Потрібно буде лише заповнити спеціальну форму перед вильотом.  


Раніше повідомлялось, що українка з дітьми показово викинула паспорти України, бо її не випустили за кордон 


За матеріалами: ТСН
Добавлено: 18-05-2021, 14:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх