У Малі стався новий державний переворот

Місія ООН в Малі заявила про негайне звільнення президента і прем'єр-міністра. Тут тимчасовий президент Ндау і прем'єр-міністр Уан були заарештовані і доставлені солдатами в військовий табір.


Військовослужбовці в Малі заарештували тимчасового президента і прем'єр-міністра країни

Тимчасового президента і прем'єр-міністра заарештували військовослужбовці, лояльні віце-президенту Малі полковнику Ассімі Гота, через годину після оголошення про формування другого перехідного уряду в країні.

 


При цьому джерело агентства вказало, що президентська гвардія відмовилася захистити президента, дозволивши військовим відвезти його.

Переворот стався після того, як в Малі було сформовано новий уряд замість перехідного кабміну, який пішов у відставку 14 травня. У новому кабінеті міністрів військові очолять міністерства оборони, безпеки, територіального управління і національного примирення.

Нагадаємо, 18 серпня військові в Малі влаштували заколот, в результаті якого були заарештовані президент і прем'єр-міністр країни.

Держпереворот в Малі засудили в ООН, заявивши, що конституційний лад в країні повинен бути відновлений.

Зі свого боку бунтівні військові пояснили, що вчинили так, оскільки хочуть організувати проведення чесних виборів в Малі.

За матеріалами:  Корреспондент.net 
Добавлено: 25-05-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх