У Запорізькії області відкрито найсучасніший в країні пологовий будинок

В Мелітополі після капітального ремонту відкрили оновлений корпус міського пологового будинку.

Про це повідомляє Відділ комунікацій Запорізької обласної ради.

Будівля 1985 року сьогодні має сучасний вигляд і оснащення як ззовні, так і всередині. Нове медичне обладнання, спеціальні ліжка і кювези для новонароджених, сучасні меблі, комунікації створюють атмосферу тепла і затишку.

В цій лікувальній установі надається медична допомога більш ніж 5-ти тисячам пацієнток на рік. В своєму складі пологовий будинок має 7 відділень та надає допомогу при пологах у сімох індивідуальних пологових залах. Після пологів породіллі перебуватимуть у комфортабельних 1одно- та двомісних палатах. Крім того, КНП «Мелітопольський міський пологовий будинок» надаватиме висококваліфіковану гінекологічну допомогу у відділенні у двох операційних, в яких проводяться своєчасні ендоскопічні операції та надається допомога у збереженні вагітності.

Капремонт, що тривав впродовж року, обійшовся в 63,2 млн грн. З них 52,6 млн грн профінансував Європейський інвестиційний банк,  10,5 млн грн – місцевий бюджет. 

За словами директора КНП «Мелітопольський міський пологовий будинок» Анатолія Скиданюка, минулого року лікарі закладу допомогли з’явитися на світ більше ніж тисячі хлопчиків та дівчаток.

- Сьогодні Мелітопольський район об’єднує в собі 16 територіальних  громад. А це значить, що цей пологовий будинок стане місцем народження маленьких жителів Веселівської, Якимівської, Приазовської, Новобогланівської та інших громад. Впевнена: незабаром мелітопольців стане значно більше. Адже на цій території покращується вся інфраструктура, - сказала голова Запорізької обласної ради Олена Жук, зазначивши, що цей відремонтований пологовий будинок – це не тільки відновлені комунікації і сучасне обладнання. Це – затишний дім, де дарують кваліфіковану допомогу і надають підтримку.

У церемонії відкриття оновленого пологового будинку також взяв участь заступник голови Запорізької обласної ради Геннадій Фукс. Він наголосив на необхідності тиражувати досвід Мелітополя на інші території Запорізької області.

Якість робіт і обладнання вже оцінив трудовий колектив пологового. За офіційними даними, тут працюють 50 лікарів різних спеціальностей. Із них 21 – лікарі вищої категорії, та 18 – лікарі І категорії. 136 акушерок та медичних сестер, із них 84% мають вищу та І категорію.

Добавлено: 26-05-2021, 09:46
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх