Байден провів телефонну розмову з Зеленським: перші подробиці

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Бесіда двох лідерів відбулася перед зустріччю Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним, яка призначена на 16 червня.

Про це повідомили у Білому домі.

Tune in for a briefing with Press Secretary Jen Psaki and National Security Advisor Jake Sullivan. https://t.co/FRSpfsQQnC

— The White House (@WhiteHouse) June 7, 2021

Як розповів радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на брифінгу у Вашингтону, Байден сказав Зеленському, що він “твердо відстоюватиме суверенітет України”. Окрім того, американський президент запевнив українського лідера, що має намір викласти Путіну план США на випадок "згубних дій" Росії.

А також заявив, що запросить його до Білого дому”цього літа після повернення з Європи”.

“Це був дзвінок, який вони планували зробити перед поїздкою президента Байдена в Європу на зустріч з президентом Путіним. У них була можливість детально обговорити всі питання у відносинах з США, і президент Байден зміг сказати президенту Зеленському, що він буде твердо відстоювати суверенітет і територіальну цілісність України”, – повідомив Салліван.

Нагадаємо, у США повідомили, що зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна пройде в Женеві 15-16 червня.

Згодом у Росії підтвердили зустріч президента США з російським колегою Володимиром Путіним.

За матеріалами: “Прямий”


Добавлено: 7-06-2021, 20:17
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх