Погода: в Європі теж шторми і грозові зливи

За останні тижні погода в Дніпрі, як і у всій Україні, піднесла чимало сюрпризів. Міста перетворилися на подобу Венеції. Така ж ситуація зараз відбувається в багатьох країнах Європи. Відкритий, посилаючись на Дніпровську панораму, розповідають, як країни Заходу пережили негоду.

Вчора, 8 червня, на Рим обрушився сильний шторм, який викликав повені в багатьох районах столиці. На деяких ділянках вулиць рівень води досягав півтора метрів. Повінь ускладнило автомобільний рух.

Італія


Хорватія


Управління цивільного захисту Хорватії повідомило, що сильні зливові повені торкнулися райони Пожега-Славонії, Загреб і Беловар-Білогора з 6 по 7 червня. У деяких місцях випало до 70 міліметрів опадів. Служба цивільного захисту повідомила, що будинки та дороги були затоплені. Також є інформація про невеликі зсуви. Залізничне сполучення було порушено. У селищі Відовци відключили електромережу через небезпеку пожеж.

Німеччина


Після холодної і дощової весни до Німеччини прийшло довгоочікуване літо. Втім, радість німців швидко змінилася розчаруванням. Минулі вихідні стали справжнім випробуванням для екстрених служб. Тільки в місті Фульда і однойменному районі землі Гессен пожежна служба виїжджала за викликами 330 раз. Зливи та грози завдали серйозної шкоди не тільки природі, але й містам. Повалені дерева на дорогах, затоплені підвали будинків, гаражі, вулиці - ці проблеми торкнулися жителів в самих різних куточках Німеччини. Не обійшлося і без людських жертв.

У Дюссельдорфі блискавка вдарила в землю недалеко від групи велосипедистів. Постраждала одна дитина. Після удару блискавки 12-річна дівчинка впала з велосипеда на проїжджу частину дороги і потрапила під колеса автомобіля. Вона була доставлена ​​в найближчу клініку у важкому стані. У Штутгарті негода призвела до смерті 65-річного робітника на будівництві. 

За матеріалами: Відкритий

Добавлено: 10-06-2021, 16:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх