Геращенко заявила про сексуальне насильство над полоненими на Донбасі

Українці, звільнені з полону бойовиків на Донбасі, були жертвами сексуального насильства. Від рук терористів "Л/ДНР" постраждали чоловіки і жінки.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1" 10 червня розповіла нардепка від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко. Вона закликала створити колективний позов до Росії щодо кожного, хто катував або вбивав українців на Донбасі.

"Я зараз передала вже новій прокуратурі спеціально перекладений текст про сексуальні злочини в зоні конфлікту. Серед людей, яких звільняла я, дуже багато чоловіків і жінок скаржилися, що вони були жертвами групового зґвалтування", – заявила Геращенко.

Ірина Геращенко закликала створити колективний позов.

За її словами, про такі тортури немає інформації ні в одній міжнародній доповіді. Геращенко пояснила, що для цього необхідно не просто свідчення, а й спеціально проведене обстеження за протоколом. Щоб усі звільнені з полону його проходили, у прокуратуру подали відповідну пропозицію.


"Коли ми забирали людей без рук, коли ми забирали людей без геніталій – це не може прощатися", – підкреслила Геращенко.

Нагадаємо, що українці, які повернулися додому в межах обміну полоненими, підтвердили факти побиття і нелюдського поводження з ним з боку терористів "Л/ДНР" під час ув'язнення на окупованій території Донбасу.

Відомо також, що в окремих місцях одночасно утримувалися в нелюдських умовах від 200 до 300 осіб незалежно від статі, до того ж без належного забезпечення медичною допомогою і харчуванням.

Як повідомлялось раніше, на обміні полоненими між Україною і збройними формуваннями Росії на Донбасі ("Л/ДНР") "заробляли обидві сторони". За повернення одного з військових за три дні з української сторони нібито просили 10 тисяч доларів. Про це заявив експерший заступник командувача Сил спеціальних операцій Сергій Кривонос.

За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 11-06-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх