Обмін полоненими: Україна просить повернути майже 100 осіб

В рамках ініціатив щодо обміну полоненими на Донбасі українська сторона просить повернути майже 100 чоловік. Це ті люди, місцезнаходження яких встановлено, і вони підтверджені. Про це заявив радник з інформаційної політики української делегації в ТКГ Олексій Арестович.

За його словами, українська сторона передала списки на обмін ще в червні 2020 року відразу після домовленостей політичних радників. І відповідно до процедури щомісяця подає їх в ОБСЄ.

"Ми просимо повернути понад 90 людей ... Це перший обмін, який ми плануємо - під 100 чоловік. І це перш за все військовослужбовці, які потрапили в полон під час виконання бойових завдань", - зазначив Арестович.

Він також додав, що різними підрахунками противник утримує до 260 громадян України. Але в цьому переліку багато таких, чиє конкретне місцезнаходження не встановлено, оскільки вони можуть знаходиться в окупованому Криму або на території Росії.

Нагадаємо, що в ході останньої телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала скоротити військову присутність біля кордонів України.

За матерілами: Подробиці
Добавлено: 13-05-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх