Рада хоче змінити законодавство щодо переходу прав на земельну ділянку

У першому читанні парламент ухвалив законопроєкт, який встановлює обов’язкове одночасне оформлення прав на земельну ділянку через перехід прав на нерухоме майно, розташоване на ній.

Рада хоче змінити законодавство щодо переходу прав на земельну ділянку

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №5048 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо одночасного переходу прав на земельну ділянку у зв`язку з переходом прав на об'єкт нерухомого майна, який на ній розташовано)”. Документ підтримали 293 народні депутати.

“Проєкт Закону розроблено з метою усунення прогалин у правовому регулюванні питань, пов’язаних з оформленням та переходом прав на земельну ділянку у разі набуття права власності на нерухоме майно (житловий будинок, будівлю або споруду), що розміщені на ній”, - йдеться у пояснювальній записці.

Документ передбачає обов’язкове одночасне оформлення прав на земельну ділянку зв’язку з переходом прав на нерухоме майно, розташоване на ній. Також передбачається зворотній порядок одночасного переходу прав на нерухоме майно у випадку переходу прав на земельну ділянку на якій воно розташоване.

Напередодні заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук заявила про те, що після 29 червня Верховна Рада може збиратися на позачергові засідання з великим порядком денним. Вона не виключає, що найближчої п'ятниці також може відбутися позачергове засідання Ради.

ЗА МАТЕРIАЛАМИ: ZN.UA
Добавлено: 18-06-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх