В водоймах Дніпра агинули кілька тисяч підводних мешканців

Береги вкрилися мертвечиною, від якої вже долинає сморід. Рибалки занепокоєні через вилов. Відпочивальники — усе фільмують на телефон. А еко-активісти тим часом шукають можливі причини смертей. Тож чому гине риба?

Неприємний запах з річки у Діївці днями відчув місцевий житель Максим. Він розповів, що раніше рибалив там, але зараз ситуація інша. Та нашкодити людям, переймається чоловік, здатна не лише мертва риба, а й жива. Припускає, вона може бути отруєна.

Можна чи ні — Дмитро, наприклад, теж не знає. Та ловити не боїться. А, буває риба сама йде йому до рук. Про таке раніше міг тільки мріяти. Однак коли вона померла у нього на очах, не приховує — жахнувся.

«Підпливає риба до тебе, прям до берега, дуже велика, дихає повітрям, перевертається на пузо. Тобто страшна картина, ніколи такого не бачили. Купа бичка цього дохлого по річці, багато тушок плаває», — розповів рибалка Дмитро Осипенко.

Плаває мертва риба і неподалік Зеленого острова, пишуть у соцмережах. Те, що її потруїли, припускають і місцеві активісти.

«Винуваті скиди в нашу річку, як з заводів, так і з інших різних підприємств. Ці всі шкідливі речовини, які потрапляють до води, вони не вимиваються, а осідають, як правило, на дні», — поділився екоактивіст Валентин Левшин.

В управлінні рибного господарства сказали, що заглядати так глибоко і не треба. Бо причина мору, на думку спеціалістів — лежить на поверхні. Це синьо-зелені водорості, яких через спеку у воді побільшало. Оскільки їх дуже велика маса в воді, вони поглинають велику кількість кисню, якого після не вистачає лускатій.

Тож риби загинуло вже щонайменше кілька тисяч. Екоактивісти наполягають: перевірити воду все ж треба, тому що у будь-якому разі планують зариблювати річку восени.

За матеріалами: 34.ua
Добавлено: 5-08-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх