БЮТовцы хотят переименовать Днепропетровск

Депутати від опозиції пропонують підкоригувати адміністративну карту України. У парламенті вже зареєстрований відповідний документ, у якому пропонують змінити всі географічні назви, пов'язані з іменами Леніна та Сталіна.


Бютівець Юрій Гнаткевич - автор географічної ревізії України. За його задумом, із карти може зникнути понад десять назв міст. Навіть Дніпропетровськ стане Катеринославом.

Юрій Гнаткевич, народний депутат України, фракція "БЮТ-Батьківщина":

- Є люди, які ніколи не підтримують - це комуністична фракція. Все залежить від Партії регіонів.

У регіоналів інші важливі питання, - каже нардеп Вадим Колесниченко.

Його підтримує головний комуніст Петро Симоненко. Невеличке шахтарське селище Леніна на Луганщині. Мешканці кажуть: замість змінювання назв краще б роботу дали й дитячий садок і клуб відновили.

Евгений Евсеенко, житель поселка Ленина:

- Поселок Ленина - это ж не обязательно, Ленин, как политический деятель. Ленин - он был и как философ.

Народні обранці радять брати приклад із Києва - як перейменовувати. За останню п'ятирічку в столиці змінили назви 15-ти вулиць.

Марина Хонда, начальник головного управління внутрішної політики КМДА:

- Основні витрати - виготовлення табличок, все залежить від вулиці, де вона знаходиться, яка ії довжина, яка кількість будинків.

У столиці вже підготовлено довгий список для перейменування.

Геннадій Стамбула, кореспондент:

- В Києві більше 130 вулиць і провулків, назви яких дублюються. Наприклад, це вулиця Леніна. Їх в столиці три. Таке повторення пояснюється тим, що колись до Києва приєднали декілька селищ. А назви так і залишилися.

Пам'ятникам Леніну та соратникам Сталіна - теж не місце на вулицях. Пропонують до Дня незалежності їх демонтувати та перенести чимдалі від центру.

Добавлено: 2-02-2011, 09:32
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх