Рада прийняла постанову про Революції Переваги: як голосували

17 лютого Верховна Рада України прийняла постанову, яка визначає Революцію Переваги одним з ключових моментів становлення української держави і визначенням національної ідеї свободи.

Про це повідомили в трансляції засідання парламенту.

Так, "За" проголосували 295 народних депутатів. У той же час "проти" проголосували лише 4 (Бойко Ю., Дунаєв С., Папієв М. - від ОТЗЖ, і Молоток І. - від партії "За майбутнє").

Документ під номером 2739 відзначає, зокрема, неприпустимість зволікання з розслідуванням "справ Майдану", підкреслює важливість пам'яті про Героїв Небесної Сотні, неприпустимість узурпації влади, дається оцінка діям Віктора Януковича, міліцейського підрозділу "Беркут", і іншим особам і організаціям, які здійснювали протиправні дії, а саме, засуджуються протиправні дії окремих співробітників підрозділів міліції "Беркут", окремих міліціонерів, військовослужбовців внутрішніх військ, судових виконавців, прокурорів, суддів, інших осіб під час Революції Переваги.

Підкреслюється також важливість мирних зібрань і неприпустимість свавілля, важливість європейських цінностей, як фундаменту Української держави.

Нагадаємо, що в період з 18 лютого по 20 лютого 2014 року в центральній частині міста Києва непізнаними силовиками було вбито сотня учасників євромайдан. На честь їх самопожертви з'явився термін "Небесна сотня". Українські правоохоронці розслідують кримінальну справу стосовно цих розстрілів і участі в них спецпідрозділу міліції "Беркут".

За матеріалами: Телеграф
Добавлено: 17-02-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх