У Криму два водосховища повністю виснажені: чи є вихід (ВІДЕО)

Загірське водосховище, архівне фото

У підконтрольному Росії Міністерстві ЖКГ оновили дані наповнюваності водосховищ півострова, два з яких виснажені, пройшовши позначку «мертвий обсяг».

Так, за даними відомства на 26 лютого 2021 року повністю виснажені запаси Сімферопольського і Загорського водосховищ. За місяць, попри рясні снігові опади, води в них так і не додалося. Наближається до «мертвого обсягу» Баланівське водоймище.

До початку лютого, згідно з моніторингом міністерства, найближчими до «мертвого обсягу» були Баланівське, Тайганське і Партизанське водосховища. Сімферопольське і Загірське водосховища на той момент вже пройшли цю позначку.

У січні 2021 року Український Національний центр управління та випробувань космічних засобів також провів супутниковий моніторинг змін площі водних дзеркал водосховищ Криму. Згідно з даними моніторингу, площа кримських водосховищ за останній рік «істотно зменшилася».​

1 лютого голова підприємства «Вода Криму» Володимир Баженов повідомив, що за два місяці зими припливу води в кримські водосховища немає, а Сімферопольське водосховище практично повністю вичерпалося. За його інформацією, запаси Балановського водосховища в Білогірському районі «катастрофічно» знижуються.

Міністерство житлово-комунального господарства Криму в грудні минулого року опублікувало статистичні дані про наповнення водосховищ у Криму. Згідно з оприлюдненою інформацією, щонайменше п'ять водосховищ півострова –​ близькі до позначки «мертвий об'єм».

Минулого тижня через дефіцит води Ялта і Алушта перейшли на графік подачі води.


Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з півостровом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, постачання води на півострів припинили.

Запаси води в Криму поповнюють із водосховищ природного стоку та підземних джерел. За заявами екологів, регулярне використання води з підземних джерел призвело до засолення ґрунту на півострові. Влада Криму регулярно закликає жителів півострова економити воду.

За матеріалами: Крим. Реалії
Добавлено: 1-03-2021, 12:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх