Заява Кравчука: Росія не дає фахівцям МАГАТЕ доступ до ядерних об'єктів в Донбасі

Росія не дає фахівцям МАГАТЕ доступ до ядерних об'єктів в Донбасі - Кравчук 

Представники підконтрольних Росії терористів в Донбасі не дають допуск фахівцям Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) до ядерних об'єктів, які знаходяться на окупованій частині Донецької та Луганської областей.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) Леонід Кравчук в коментарі телеканалу "Дім".

"Є колосальна проблема як радіоактивні відходи. Ми ж знаємо, що на території ОРДЛО є шахти, в яких за радянських часів проводилися ядерні випробування. І ці шахти зараз затоплені, що може стати великою трагедією для регіону", - сказав Кравчук.

Він підкреслив, що Україна неодноразово пропонувала направити фахівців МАГАТЕ в окремі райони Донецької і Луганської областей (ОРДЛО) для проведення аналізу стану ядерних об'єктів і вироблення варіантів вирішення цього питання.

"Я кілька разів з цього приводу звертався до Росії. Вони відповідають: це як би не наша справа, розмовляйте з ОРДЛО. А МАГАТЕ каже: ми таких країн не знаємо. МАГАТЕ не може вести справи з людьми, які не визначені як суб'єкти міжнародного права ", - пояснив глава української делегації в ТКГ.

Раніше повідомлялося про те, що Донбас знаходиться на межі екологічної катастрофи . Через бездіяльність окупантів радіоактивні речовини з шахти «Юний комунар» поблизу Єнакієво Донецької області потрапляють в грунтові води. На окуповану територію не можуть потрапити інспектори МАГАТЕ, які повинні контролювати ситуацію.

За матеріалами: ZN,UA
Добавлено: 10-03-2021, 08:33
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх