Рінат Ахметов став одним з підозрюваних в державній зраді. І не тільки він

Ахметов підтримував Харківські угоди

Український олігарх і найбагатша людина нашої країни Рінат Ахметов може бути одним з підозрюваних в державній зраді через те, що підтримував ратифікацію Харківських угод у 2010 році, будучи депутатом Верховної Ради. Про це на брифінгу 11 березня повідомив секретар РНБО Олексій Данилов.

За його словами, РНБО доручив Службі безпеки України провести перевірку 236 народних депутатів України щодо можливої державної зради, які голосували за ратифікацію Харківських угод між Україною і Росією.

Він зазначив, що тоді Кабінет міністрів повинен був запропонувати законопроект, який передбачав би вихід Чорноморського флоту Росії з Севастополя у 2017 році. Проте з невідомих причин його не розробили, що дало можливість появи Харківських угод, які продовжили перебування російського флоту в Криму.

Секретар РНБО зазначив, що дане рішення підтримувало безліч діячів, деякі з яких продовжують займатися політикою донині. СБУ отримала розпорядження перевірити голосування нардепів за ратифікацію угод в Харкові і відкрити справу про державну зраду, якщо визнає за необхідне.

Тобто, під удар може потрапити кожен з депутатів, які голосували за це. 

Також Данилов додав, що всіх депутатів будуть викликати в СБУ для допиту і роз'яснень. У квітні 2010 року президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв підписали угоди, які передбачали продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ в Севастополі на 25 років в обмін на знижку на газ.

За матеріалами:  Comments.ua
Добавлено: 12-03-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх