Експерт пояснив, навіщо Кремлю знадобилися свої партії на Донбасі

В окупованому Донецьку починають діяти політичні сили з Росії і це може стати сигналом для Києва, який повинен відреагувати на ситуацію.

Про це в коментарі "апостроф" заявив політичний експерт Володимир Воля.

Так, на окупованому Донбасі свій "партійний центр" хоче відкрити російська партія "Справедлива Росія - За правду".

За словами експерта, якщо Київ не відреагує, то Росія розцінить це як слабкість і готовність знехтувати національними інтересами.

Відкриваючи свій "партійний центр", російська партія хоче показати ОРДЛО "своєю територією", на якій вони можуть робити все, що захочуть.

"Те ж саме стосується форуму" Русский Донбас ", який раніше пройшов у Донецьку. У середньостроковій перспективі такі дії означають, що Москва може або в односторонньому порядку визнати" ЛДНР ", або поставити питання про" приєднання "української території", - сказав Воля .

Також він нагадав, що, незважаючи на всі політичні та економічні складнощі, Кремль не відмовився від активної присутності в Придністров'ї, Вірменії та на окупованих територіях Грузії - в Південній Осетії і Абхазії.

"При такому військово-політичному розкладі розраховувати, що Москва просто так піде з Донбасу, було б легковажним. Росіяни можуть піти на поступки, тільки якщо отримають в ОРДЛО контрольовану ними" автономію ", але це вкрай ризикований для України сценарій", - завершив він .

Альянс Кремля і соціал-шовіністів

"Справедлива Росія - За правду" - кремлівський політичний проект, який виник в результаті злиття колишніх "системних" партій. Крім "Справедливої ​​Росії" Сергія Миронова в формально новий альянс увійшли партії "Патріоти Росії" і "За правду". Лідер "За правду" Захар Прилепин, який бере участь у війні в Донбасі на боці бойовиків "ДНР" головним чином в якості пропагандиста, став співголовою об'єднаної структури.

Тепер верхівка СР-ЗП, враховуючи невеликі рейтинги партії пана Миронова всередині РФ, вирішила заробити політичні дивіденди за рахунок активності в ОРДЛО. Захар Прилепин, хвалиться вбивствами українських солдат, має прямий вихід на ватажків "республік", які в свою чергу забезпечать СР-ЗП можливостями для агітації на окупованій території.


Проросійська пропаганда в Донецьку, 2015 рік

Часу на роздуми у Офісу президента трохи. Для росіян відкриття в Донецьку "партійного філії" - лише пробна куля і один з інструментів шантажу. Кремль використовує тактику відокремлення ОРДЛО, створюючи там власну політичну інфраструктуру, яку потім можна буде використовувати в різних форматах. Будь то проведення "місцевих виборів" за власним сценарієм або черговий "референдум про приєднання" до РФ, якщо Київ остаточно відмовиться виконувати "Мінськ" в його кремлівської трактуванні.

Добавлено: 29-03-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх