В Україні школярам будуть платити 100 тисяч гривень за 200 балів по "ЗНО"

Найкращі отримають по 100 тисяч гривень

Українські школярі, які покажуть найкращі результати зовнішнього незалежного оцінювання, отримають премії по 100 тисяч гривень кожен, відповідну постанову вже зареєстрували у Верховній Раді, про це повідомила секретар Комітету освіти, науки та інновацій Наталя Піпа в Facebook. 

Відповідну постанову вже підтримав профільний комітет українського Парламенту. Відповідно до документа, абітурієнти, які краще за всіх здадуть ЗНО, отримають винагороду в 100 тисяч гривень. Йдеться про 30 випускників, які наберуть найбільшу кількість балів.

Для того, щоб претендувати на премію, потрібно набрати не менше 790 балів з чотирьох предметів, а також написати на 200 балів, як мінімум, один предмет.

Обов'язковою умовою отримання такої премії є обов'язкове надходження в українське вищий навчальний заклад, Піпа зазначила, що держава повинна стимулювати дітей до навчання в Україні.

Раніше уряд також схвалив проект Указу Президента України, який передбачає виплати за високі результати в тестуванні. А саме — заснування  щорічного фонду з 20 премій по 5 тисяч гривень, які отримають випускники, що набрали 200 балів з двох і більше предметів. Ці премії виплачуватимуться одноразово.

На погоджувальній раді 25 січня, спікер Ради Дмитро Разумков заявив, що депутати розглянуть постанову на цьому або наступному тижні, а також зазначив, що потрібно створювати гідні умови для навчання дітей в Україні.

За матеріалами:  Comments.ua
Добавлено: 26-01-2021, 13:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх