Українцям перерахували пенсії: в ПФУ назвали суму надбавки

Пенсійний фонд України провів перерахунок пенсій 633 тисячам громадян. Так, збільшено суму виплат 313 тисячам пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав 193,32 грн.

Про це повідомляє пресслужба ПФУ в Facebook. У червні, крім перерахованої пенсії, буде виплачена доплата за квітень і травень 2021-го.


"Після отримання даних із Державної податкової служби про суми нарахованих та сплачених страхових внесків за 1 квартал 2021 року органами Пенсійного фонду України з 1 квітня проведено перерахунок пенсій пенсіонерам, що працюють, відповідно до частини четвертої статті 42 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що перерахунок проведено особам, які після призначення пенсії продовжували працювати і набули не менш ніж за 24 місяці страхового стажу або менш ніж 24 місяці, за умови, що після призначення пройшло менш ніж два роки.

Раніше міністерка соціальної політики Марина Лазебна заявила, що в липні проведуть індексацію пенсій. На підвищення зможе розраховувати 1 млн українців.

"Проведемо індексацію пенсій для 1 млн пенсіонерів. Тим, кому призначили пенсії в 2018-2020 роках і тим, хто отримує мінімальні пенсії", – зазначила Лазебна.

Як повідомляв OBOZREVATEL:
  • В Україні середня пенсія з 2018-го до 2021-го збільшилася з 2,5 до 3,7 тис. грн. Водночас пенсії суддів виросли з 27 до 77,3 тис. грн.
  • Кабінет міністрів України скасував обов'язковий переказ виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня, як це раніше було закріплено в постанові №277.
За матеріалами: OBOZREVATEL
Добавлено: 4-06-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх