Cкупчення російської техніки і літаків у Криму. ФОТО зі супутника

Американське видання Wall Street Journal опублікувало нові супутникові знімки скупчень російських військ і техніки, зокрема винищувачів Су-30, в окупованому українському Криму.

Су-30 зняли на авіабазі в Саках 16 квітня. У статті повідомляється, що ще в кінці березня цих літаків на супутникових зображеннях видно не було. Крім того, з повітря зняли колону десантної техніки РФ на полігоні Ангарський на південний схід від Сімферополя 15 квітня.

Ймовірно, це техніка 76-ї десантно-штурмової дивізії РФ, перекинутої в Крим зі Пскова.

Журналісти вказали, що Росія перекинула на півострів більшу кількість бойової техніки, ніж повідомлялося раніше, "що підвищило її можливості для політичного залякування або військового втручання".


Російські винищувачі


Десантна техніка РФ


Росія перекинула військову техніку в Крим

"Інші російські військові частини на Кримському півострові включають у себе повітряно-десантні війська, механізовані та бронетанкові частини, бойові вертольоти, димогенератори, розвідувальні безпілотники, обладнання для постановки перешкод і військовий госпіталь", – сказано в матеріалі.

Фотографії видання отримало від компанії Maxar Technologies, яка поставляє комерційні супутникові знімки США та іншим країнам Заходу.

Глава компанії Ден Яблонські заявив, що вирішив поділитися знімками з журналістами за власною ініціативою: "Думаю, це знімає деяку невпевненість і сумніви в тому, що насправді відбувається в дуже неспокійному регіоні".

"Вони [росіяни] належним чином розгорнули різні елементи авіації, які будуть потрібні для встановлення переваги в повітрі над полем бою і безпосередньої підтримки наземних військ", – сказав Філіп Брідлав, генерал ВПС США у відставці. Він займав пост головного військового командувача НАТО, коли російські війська захопили Крим і вторглися на Донбас у 2014 році.

Як розповіли WSJ неназвані американські офіційні особи, наразі біля кордонів України розміщено близько 80 тисяч російських військовослужбовців. Це приблизно вдвічі більше, ніж місяць тому.


Супутниковий знімок російських військових вертольотів на авіабазі Кіровське в Криму, 14 квітня 2021 року

Як раніше писав OBOZREVATEL, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив: стягуючи війська на кордоні, президент Росії Володимир Путін хоче змусити Україну визнати окупацію частини Донецької і Луганської областей.

За матеріалами:  OBOZREVATEL
Добавлено: 21-04-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх