Чому Зеленському не варто летіти на килим до Москви (ВІДЕО)

Резніков не бачить підстав для переговорів Зеленського та Путіна у Москві. Зустріч на території країни-агресора під час війни неможлива, вважає віцепрем’єр.

Президент України Володимир Зеленський не зустрічатиметься зі своїм російським колегою Владіміром Путіним  у Москві, повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр із питань реінтеграції ТОТ Олексій Резніков.

У вівторок, 20 квітня, Зеленський записав нове відеозвернення, в якому запропонував президентові РФ зустрітись «у будь-якій точці українського Донбасу, де триває війна».

У Кремлі тримали паузу кілька діб, посилаючись на зайнятість Путіна. 22 квітня, російський лідер заявив, що готовий зустрітись, але у Москві, й після того, як Зеленський проведе переговори з ватажками підконтрольних Росії угруповань «Л-ДНР». Що для України, яка відмовляється від прямих переговорів з терористами, неприйнятно.

«Під час війни президент не може їхати в столицю і зустрічатися з людиною, яка є представником країни-агресора. Мені здається, це трохи дивна пропозиція», - наголосив Резніков в етері програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Говорячи про порядок денний такої зустрічі,  віцепрем’єр зазначив, що президент України може говорити з РФ насамперед про завершення війни в Донбасі та відведення російських військ з тимчасово окупованих українських території. А вже потім може бути порушено питання відновлення відносин між Росією та Україною.

Дивитися з 57:17 хвилини.


Нагадаємо, 22 квітня Росія оголосила про завершення «раптової перевірки боєготовності», під приводом якої стягувала війська до кордонів України та загострювала ситуацію в Донбасі.

Резніков заявив, що Росія фактично вийшла з "Мінська" і визнала "Л/ДНР", коли запропонувала долучити їх до "нормандської зустрічі"

Політик вважає, що таку заяву важливо проаналізувати й в "нормандському форматі", і в ОБСЄ. 


За матеріалами: ZN.UA.
Добавлено: 24-04-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх