Рада звільнила трьох посадовців: хто пішов у відставку (ВІДЕО)

Не хотів іти, але мусив. Верховна Рада відправила у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Не допомогли ані виправдання, ані обіцянки. Якщо раніше Степанова критикувала лише опозиція, то нині – жоден "Слуга народу" не проголосував проти.

Наскільки емоційним було обговорення цього звільнення – знає Леся Головата. 


Якщо вчора Степанов намагався переконати лише "слуг" у тому, що він має залишитися на посаді міністра охорони здоров'я, а сьогодні вже зібрався цілий парламент. Степанов переконував, що саме він реформує охорону здоров'я. А закиди прем'єра про те, що персональну вакцинацію має нести Степанов, вже ексміністр відкидає. За його словами, він зробив все, що від нього залежало, а у всьому світі вакцинація провалена.

Степанова признали главою МОЗу ще торік. Але майже половина терміну підписи за відставку міністра збирала фракція "Голос". Ольга Стефанішина ще з листопада питала, коли піде у відставку Степанов, але тоді він їй сказав, що не всі мрії збуваються. Сьогодні ж Стефанішина прийшла у футболці "Мої мрії завжди збуваються". Вона ж закликає, що Степанов має понести кримінальну відповідальність.

Нардепи згадали все вже ексміністру охорони здоров'я. І про закупівлі масок та захисних халатів утричі дорожче, і про брак кисню в лікарнях, і про понад 47 тисяч померлих від коронавірусу. Питання про відставку Степанова об'єднало увесь парламент крім фракції "Батьківщина". Вони заявили, що не бажають брати участь у шоу, де "погані бояри хочуть вигородити начебто доброго царя". Утім за відставку Степанова проголосувало 292 нардепи. 

"Степанов – четвертий за рівно два роки перебування на посаді Зеленського міністр охорони здоров’я. Які ще потрібні докази кадрового хаосу, який панує ці два роки в країні? І хіба це не є свідченням, що проблема із охороною здоров’я не у Степанові? Бо країна залишилася ще у 2020 році без масок, без засобів захисту, без нічого. Степанову, коли він відповідав на запитання Стефанишиної, треба було б згадати що мій благодійний фонд купляв костюми на 40% дешевше, ніж Міністерство охорони здоров’я. Мій благодійний фонд купляв кисневі концентратори на 27-40% дешевше, ніж Міністерство охорони здоров’я. Те саме відбувалося і з рентгенівським обладнанням", – заявив лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент Петро Порошенко.

Крім Степанова у відставку відправили міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра економіки Ігоря Петрашка. Утім, "слуги" знайшли їм заміну. Так на місце чільника МОЗу пророкують Віктора Ляшка, головного санітарного лікаря країни. На посаду міністра економіки хочуть призначити чинного голову Державної податкової служби Олексія Любченка, а на посаду міністра інфраструктури планують призначити голову "Укравтодору" Олександра Кубраков, адже той добре проявив себе під час "Великого будівництва".

За матеріалами: "5 канал"
Добавлено: 19-05-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх