Зеленський хоче наростити армію і прийняти закон про національний опір

25 травня, стало відомо, що президент Володимир Зеленський подав у Раду два законопроекти, згідно з якими він хоче наростити армію і прийняти закон про національний опір.

Президент Володимир Зеленський подав у Раду два законопроекти, згідно з якими він хоче наростити армію і прийняти закон про національний опір.

Текстів обох документів поки немає, але вони вже зареєстровані в парламенті. Про це повідомляє Діалог.UA з посиланням на сайт ВР. Підкреслює, в назві одного документа говориться, що він стосується впровадження такого поняття, як національний опір.

Другий документ, виходячи з назви, припускає посилити армію і збільшити чисельність ЗСУ в рамках національного опору. Обидва документи подано як невідкладні до розгляду. У Раді не пояснили, коли з'являться тексти документів.

Нагадаємо, напередодні Зеленський ввів рішення Ради нацбезпеки і оборони України від 14 травня, який передбачає збільшення фінансування оборонної сфери на 2022-2024 роки.

До цього повідомлялося, що оборонне відомство України розглядає можливість закупівлі новітніх систем ПРО на зразок тих, які є в Ізраїлі.

Також Київ очікує, що США допоможуть змінити українську ППО.

Раніше в Кабміні повідомлялося, що розроблені зміни до Закону України "Про оборону країни", де мова йде безпосередньо про ВСУ, а також підготовлений закон про розвідку.

За матеріалами:  "Діалог.UA
Добавлено: 26-05-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх