Що робити тим, хто пропустив щеплення другою дозою вакцини від COVID-19

Щеплення другою дозою вакцини бажано робити у визначений термін. Для кожної вакцини він свій.

У Міністерстві охорони здоров'я України пояснили, що робити тим, хто пропустив друге щеплення вакциною від коронавірусу. Відповіді на найпоширеніші питання про вакцинацію опубліковано у Facebook.

Так роз'яснили, що щеплення другою дозою вакцини бажано робити у визначений термін:
  • Comirnaty/Pfizer-BioNTech – 21-28 днів;
  • CoronaVac/Sinovac Biotech – 28 днів;
  • Oxford/AstraZeneca – 12 тижнів.
Однак у разі непереборних обставин введення другої дози можна зробити на 7 днів раніше зазначеного інтервалу (CoronaVac/Sinovac та AstraZeneca (Covishield/SKBio).

Для вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech одразу зазначено "вікно", в межах якого можна зробити щеплення – у період між 21 та 28 днем після введення першої дози.

У МОЗ розповіли: "Друга доза вакцини проти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, зараховується без необхідності її повторного введення або вакцинації спочатку". 

У МОЗ також наголосили, що рекомендують вакцинуватися раніше або пізніше тільки у випадку крайньої потреби.

Як повідомлялось, в Україні понад 300 тисяч осіб отримали другу дозу щеплення від COVID-19. 

Нагадаємо, 21 квітня уряд оприлюднив Національний план вакцинації, згідно з яким до кінця року планують щепити більшість дорослих українців. При цьому Володимир Зеленський нещодавно сказав, що більшість має отримати вакцини до Дня Незалежності. 

Як відомо, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п'ять етапів. Перший етап передбачає вакцинацію медиків COVID-лікарень, бригад екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців і персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

Додамо, як просувається вакцинація, можна відстежувати на урядовому порталі онлайн.

За матеріалами: 5.UA
Добавлено: 22-06-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх