Вакцина Pfizer буде доступна всім українцям

У МОЗ заявили, що COVID-вакцину Pfizer направлять до центрів масової вакцинації, де щеплення ній зможуть отримати всі бажаючі.

В українських центрах масової вакцинації тепер будуть використовувати вакцину Pfizer. Вона буде доступна для всіх бажаючих, але пріоритетом будуть літні люди і люди з супутніми захворюваннями. Про це в понеділок, 12 липня, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

"Україна очікує отримати близько 1 млн доз вакцини Comirnaty / Pfizer-BioNTech від COVID-19 до кінця липня, тому цю вакцину зробили доступною для широкого загалу", - йдеться в повідомленні.

Також в Україні в пунктах щеплень використовують вакцину CoronaVac від Sinovac Biotech.

Ті, хто отримав перше щеплення CoronaVac в цих центрах, зможуть зробити щеплення другий дозою в тих же центрах або в пунктах щеплень.

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузин нагадав, що за даними останніх досліджень, вакцина CoronaVac продемонструвала ефективність в 83,5% в запобіганні симптоматичних захворювань COVID-19 і 100% -ефективність в попередженні госпіталізації і смерті.

У пунктах щеплень також триває вакцинація другий дозою вакцини AstraZeneca тих, хто отримав першу дозу цієї вакцини будь-якого виробника (Covishield, AstraZeneca-SKBio), додали в МОЗ.

Раніше повідомлялося, що в BioNTech намір випустити вакцину від нових штамів COVID-19.

Темпи вакцинації різко скоротилися на вихідних

У Johnson & Johnson розповіли про "побочки" своєї вакцини. Розробник вакцини заявив про випадки синдрому Гієна-Барре. Зафіксовано випадки неврологічного розладу - синдрому Гієна-Барре, який виникає після щеплення. Втім, у компанії заявили, що це вкрай рідкісні випадки.

За матеріалами:  Корреспондент.net
Добавлено: 13-07-2021, 10:38
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх