Уряд прирівняв електронний квиток у транспорті до паперового

Сьогодні під час засідання Кабміну схвалили законопроект, який затверджує форму, реквізити та відомості, що має містити електронний квиток.

Це створить умови для належного функціонування автоматизованої системи оплати проїзду та дасть можливість використовувати е-квиток у громадському транспорті в кожному місті.

На переконання міністра інфраструктури Олександра Кубракова, із розвитком технологій на зміну паперовому квитку, який все ще залишається в обігу, все активніше приходить електронний квиток. Поряд із тим інформація, яка зафіксована в електронному квитку у вигляді електронних даних, не має та не може мати встановленої форми, а сама інформація може бути лише візуалізованою.

Тому проблема потребувала вирішення шляхом внесення змін до законодавчих актів щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті.

Законопроектом запропонували внести зміну до частини другої статті 910 Цивільного кодексу України, щоб визначити електронний квиток поряд із паперовим квитком підставою для укладення договору перевезення пасажира та багажу.

Крім того, змінами до Закону України Про міський електричний транспорт та Закону України Про автомобільний транспорт запропонували осучаснені визначення термінів електронний квиток та квиток та змінили законодавство УРСР на акт законодавства України.

Добавлено: 23-06-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх